AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Windows 10 Hizli Baslat ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Windows 10 Hızlı Başlat ne işe yarar?​

Microsoft’un Hızlı Başlatma adını verdiği bir özellik. Microsoft Hızlı Başlatma’yı şöyle tanımlıyor; “Hızlı başlatma, bilgisayarınızın kapatıldıktan sonra daha hızlı başlatılmasına yardımcı olan bir ayardır. Bunun için Windows kapatma işleminden sonra sistem bilgilerini bir dosyaya kaydeder.
Hızlı başlatma açılmalı mı?
Zararlı değil fakat bilgisayar kapanırken biraz bilgisayarı yavaşlatır.
Hızlı Başlatma modu ne demek?
Fastboot, bilgisayar ya da android cihazınızın işletim sistemine yüklenmeden cihazınızla iletişim kurmasını sağlar. Ancak, yardımcı programdan yararlanmak için cihazınızı Fastboot modunda başlatmanız gerekir. Basit bir ifadeyle, Fastboot, telefonunuzun temel dosyalarının belirli bölümlerini değiştirmenize izin verir.

Hızlı başlatma nasıl açılır?​

- Başlat’a gidin, Denetim Masası’nı arayın ve seçin.
- Denetim Masası’nda Donanım ve Ses’e tıklayın.
- Güç Seçenekleri’ni seçin.
- Pencerenin sol tarafında , Güç düğmelerinin ne yapacağını seçin’i tıklayın.
- Pencerenin altında bir Kapatma ayarları bölümü bulunur.
- Değişiklikleri kaydet’i tıklayın ve pencereden çıkın.
Bilgisayar Nasıl Hızlı Kapatılır?
Eski ama altın değerinde bir kısayol olan Alt + F4, varsayılan olarak kapanış seçeneği olarak belirlenmiş. Masaüstünü görüntülerken çalışan bu kısayolu kullanarak bilgisayarınızı hızlı bir şekilde kapatabilirsiniz.
Bilgisayar açılma süresi nasıl öğrenilir?
Kullandığınız dizüstü veya masaüstü bilgisayarın hangi tarihten itibaren açık olduğunu öğrenmek için yapacağınız işlem Başlat >>> Çalıştır >>> cmd >>> açılan pencereye systeminfo yazdıktan sonra enter yapın. Açılan pencerede Sistem Önyükleme Zamanı veya System Boot Time bilgisayarınızın açıldığı ilk anı göstermektedir.
Altı yıllık bileşenlere sahip olan bir bilgisayara bir SSD takarak, bilgisayar başlama süresini 2 dakikadan 30 saniyeye düşürebilirsiniz. Aynı zamanda SSD karta sahip olan en yeni Windows 10 işletim sistemi yüklü bilgisayar, 10 saniyeye kadar düşük bir zamanda başlayabilir.

Geri