AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Windows 10 Hangi hizmetleri kapatma?

Editör

Yeni Üye

Windows 10 Hangi hizmetleri kapatma?​

Hangi Windows 10 Hizmetleri Kapatılabilir?
- Netlogon.
- 2. Windows Insider Hizmeti.
- 3. Ebeveyn Denetimleri.
- Dokunmatik Klavye ve El Yazısı Paneli Hizmeti.
- BitLocker Sürücü Şifreleme Hizmeti.
- İndirilen Haritalar Yöneticisi.
- 7. Bluetooth Destek Hizmeti.
- 8. Perakande Gösteri Hizmeti.

Bilgisayarda bir uygulama nasıl devre dışı bırakılır?​

Bilgisayarda bir uygulama nasıl devre dışı bırakılır?
Adım #1: Başlat menüsünden Ayarlar uygulamasını açın. Adım #2: Gizlilik menüsüne giriş yapın. Adım #3: Sol çubuktan Arka plan uygulamaları sekmesine tıklayın. Adım #4: İstediğiniz uygulamanın yanında bulunan düğmeyi kapatın.

Kaldırılmayan programlar nasıl kaldırılır?​

Uninstall klasörüne girin ve alt klasörlerde silmek istediğiniz programın adını listeden bulun. Ama kaldırmak istediğiniz programı seçerken dikkat edelim. Red Alert 2 DeeZire klasörünü seçerek sağ tıklayıp sonra Sil seçimini yapın. Gelen uyarı ekranında Evet butonuna basın.

Bilgisayarda arka planda çalışan uygulamaları nasıl görebilirim?​

Bilgisayarda arka planda çalışan uygulamaları nasıl görebilirim?
Windows’da Arka Plan Çalışan Programların Performansı Etkilediği Nasıl Görülür? “ctrl + shift + esc” tuşlarına bastığınızda yukarı resimdeki görev yöneticisi ekranı karşınıza çıkacaktır. Karşınıza bu ekran çıkmıyorsa sol alttan “Diğer Ayrıntılar“ı tıklayarak yukarıdaki gösterilen menüleri görebilirsiniz.
Bilgisayarda program Ekle Kaldır nerede?​
Anahtarı sildikten sonra Başlat’a tıklayın, Ayarlar’ın üzerine gelin ve Denetim Masası’na tıklayın. Denetim Masası’nda Program Ekle/Kaldır’a çift tıklayın. Program Ekle/Kaldır’da, kayıt defteri anahtarını sildiğiniz programın listede olmadığını doğrulayın.

Windows 7 de uygulama nasıl silinir?​

Windows 7 de uygulama nasıl silinir?
Uygulamayı kaldırmak için, Windows 7 tarafından sağlanan kaldırma programını kullanın. Windows simgesine tıklayarak başlayın. 2. sağ bölmede Denetim Masası’na tıklayın. 3. programlar ‘ın altında, öğeyi Kaldır’ı tıklatın.

Windows 10'da hangi hizmetleri devre dışı bırakmak istediğinizi belirtmişsiniz, ancak belirtilen hizmetlerin bazıları oldukça önemli olabilir ve kapatılması istenmeyen sorunlara yol açabilir. Hangi hizmetleri kapatmanız gerektiğine karar verirken dikkatli olmanız önemlidir.

Örneğin, Netlogon hizmeti, Windows ağ üzerindeki oturum açma işlemlerini yönetir ve kapatılması durumunda ağ üzerinde sorunlara neden olabilir. Benzer şekilde, BitLocker Sürücü Şifreleme Hizmeti verilerinizin güvenliğini sağlar ve kapatılması veri güvenliğinizi tehlikeye atabilir.

Eğer belirli bir hizmeti kapatmanız gerektiğine karar verdiyseniz, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Başlat menüsünden "Hizmetler" uygulamasını açın.
2. İlgili hizmeti bulun ve sağ tıklayarak "Özellikler"e tıklayın.
3. Hizmet türünü "Devre Dışı" olarak ayarlayın.
4. Başlangıç türünü "Devre Dışı" olarak ayarlayın.
5. "Uygula" ve "Tamam" düğmelerine tıklayarak değişiklikleri kaydedin.

Hizmetleri devre dışı bırakırken dikkatli olmanız ve önemli hizmetleri kapatmamaya özen göstermeniz önemlidir. Eğer belirli bir hizmetin işlevini tam olarak anlamıyorsanız, o hizmeti devre dışı bırakmaktan kaçının. Bu şekilde sisteminizin istikrarını ve güvenliğini koruyabilirsiniz.

Geri