SoruCevap
Yeni Üye
- Konu Yazar
Windows 10 Ekran Resmi Nasıl Değiştirilir? Windows 10’da ekran resmi değiştirmek oldukça kolaydır. İlk olarak, Windows Ayarları‘nı açın ve ardından Özelleştirme seçeneğine gidin. Burada, ekranınızın arka plan resmini değiştirebilirsiniz. Ayarlar sayfasında, Arka Plan sekmesine tıklayın ve ardından Bir Resim veya Slayt Gösterisi seçeneğini seçin. Bir Resim seçeneğini seçerseniz, bilgisayarınızdaki bir resmi seçebilir veya Windows Mağazası‘ndan bir resim indirebilirsiniz. Slayt Gösterisi seçeneğini seçerseniz, birden fazla resmi seçebilir ve belirli bir süre sonra otomatik olarak değiştirebilirsiniz. Bu şekilde, Windows 10‘da ekran resminizi kolayca değiştirebilirsiniz.
İçindekiler
Windows 10 Ekran Resmi Nasıl Değiştirilir?
Windows 10’da ekran resmi değiştirmek oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapacağınız:
1. Adım: Ekran Resmi Alma
İlk olarak, ekran resmini almanız gerekmektedir. Bunun için klavyenizdeki “Print Screen” veya “PrtSc” tuşuna basabilirsiniz. Bu tuş, ekranınızın tamamını veya mevcut pencereyi almanızı sağlar.
2. Adım: Paint Uygulamasını Açma
Ekran resmini aldıktan sonra, Paint uygulamasını açmanız gerekmektedir. Bunun için Başlat menüsünü açın ve “Paint” yazarak Paint uygulamasını bulun. Ardından uygulamayı açın.
3. Adım: Ekran Resmini Yapıştırma
Paint uygulamasını açtıktan sonra, “Yapıştır” seçeneğini kullanarak ekran resmini yapıştırın. Bunu klavyenizdeki “Ctrl” ve “V” tuşlarına basarak veya “Yapıştır” düğmesini tıklayarak yapabilirsiniz.
4. Adım: Ekran Resmini Düzenleme
Ekran resmini yapıştırdıktan sonra, Paint uygulaması üzerinden düzenlemeler yapabilirsiniz. Örneğin, resmi kırpabilir, boyutunu değiştirebilir veya üzerine çizim yapabilirsiniz. Düzenlemelerinizi tamamladıktan sonra, resmi kaydedin.
5. Adım: Ekran Resmini Değiştirme
Ekran resmini değiştirmek için, masaüstünüzde sağ tıklayın ve “Kişiselleştir” seçeneğini seçin. Ardından açılan pencerede, “Arka Plan” sekmesini bulun ve üzerine tıklayın. Burada “Resim” seçeneğini seçin ve daha önce kaydettiğiniz ekran resmini seçin. Değişiklikleri kaydedin ve artık yeni ekran resminizi kullanabilirsiniz.Yukarıdaki adımları takip ederek Windows 10’da ekran resmini nasıl değiştireceğinizi öğrenebilirsiniz. Unutmayın, ekran resmini değiştirmek istediğinizde Paint uygulamasını kullanmanız gerekmektedir.
Windows 10 Ekran Resmi Nasıl Değiştirilir? |
1. Ayarlar uygulamasını açın. |
2. Kişiselleştirme seçeneğine tıklayın. |
3. Arka plan sekmesine gidin. |
4. İstediğiniz resmi seçin veya yükleyin. |
5. Değişiklikleri kaydedin ve yeni ekran resminin keyfini çıkarın. |
Ayarlar uygulamasını açın.
Kişiselleştirme seçeneğine tıklayın.
Arka plan sekmesine gidin.
İstediğiniz resmi seçin veya yükleyin.
Değişiklikleri kaydedin ve yeni ekran resminin keyfini çıkarın.