Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Windows 10 Ekran Görüntüleri Nereye Kaydedilir?

theking

Yeni Üye

Windows 10 Ekran Görüntüleri Nereye Kaydedilir? Windows 10’da ekran görüntüleri varsayılan olarak Resimler klasörüne kaydedilir. Ekran görüntüsü almak için Windows + Print Screen tuşlarına aynı anda basın. Ekran görüntüsü alındığında, Ekran Görüntüleri adlı bir klasör oluşturulur ve buraya kaydedilir. Alternatif olarak, Windows + Shift + S tuşlarına basarak da ekran görüntüsü alabilirsiniz. Bu durumda, ekran görüntüsü panoya kopyalanır ve Resimler klasörüne kaydedilir. Ekran görüntülerini değiştirmek isterseniz, Ayarlar > Sistem > Depolama yolunu izleyerek kayıt konumunu değiştirebilirsiniz.
İçindekiler

Windows 10 Ekran Görüntüleri Nereye Kaydedilir?​

Windows 10 işletim sisteminde ekran görüntüleri varsayılan olarak belirli bir klasöre kaydedilir. Ekran görüntüleri, kullanıcı tarafından belirlenen bir dizine otomatik olarak kaydedilmez. Ancak, kullanıcılar ekran görüntülerini istedikleri bir klasöre kaydedebilirler. Ekran görüntülerinin kaydedildiği varsayılan klasörü değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 1: Başlat menüsünü açın ve “Ayarlar” uygulamasını seçin.
Adım 2: Ayarlar penceresinde “Sistem” seçeneğini tıklayın.
Adım 3: Sol taraftaki menüden “Ekran” seçeneğini tıklayın.
Adım 4: Sağ tarafta, “Ekran Görüntüleri” başlığı altında “Kaydetme Yeri” seçeneğini bulun.
Adım 5: “Kaydetme Yeri” seçeneğinin altında, ekran görüntülerinin kaydedileceği varsayılan klasörü göreceksiniz. Bu klasörü değiştirmek için “Gözat” düğmesini tıklayın ve istediğiniz klasörü seçin.
Bu adımları takip ederek, Windows 10’da ekran görüntülerinin kaydedileceği klasörü değiştirebilirsiniz. Böylece ekran görüntüleriniz istediğiniz bir dizine otomatik olarak kaydedilecektir.

Windows 10’da Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?​

Windows 10 işletim sisteminde ekran görüntüsü almak oldukça kolaydır. Ekran görüntüsü almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 1: Ekran görüntüsünü almak istediğiniz ekranı açın veya görüntülemek istediğiniz uygulamayı çalıştırın.
Adım 2: Klavyenizdeki “Print Screen” veya “PrtScn” tuşuna basın. Bu tuş genellikle klavyenin üst kısmında, “F12” veya “Scroll Lock” tuşunun yanında bulunur.
Adım 3: Ekran görüntüsü alındıktan sonra, görüntüyü yapıştırmak istediğiniz yere gidin. Örneğin, bir metin belgesi, resim düzenleme programı veya e-posta yazılımı.
Adım 4: Yapıştırma işlemi için “Ctrl + V” tuşlarına basın veya sağ tıklayıp “Yapıştır” seçeneğini seçin.
Bu adımları takip ederek, Windows 10’da istediğiniz ekranın görüntüsünü alabilirsiniz. Ekran görüntüsü alındıktan sonra, görüntüyü istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.

Windows 10 Ekran Görüntüsü Nasıl Düzenlenir?​

Windows 10 işletim sisteminde ekran görüntülerini düzenlemek için farklı yöntemler kullanabilirsiniz. İşte bazı yaygın kullanılan yöntemler:
Paint: Ekran görüntüsünü Paint gibi bir resim düzenleme programına yapıştırabilir ve burada çeşitli düzenlemeler yapabilirsiniz. Paint programını açmak için Başlat menüsünde “Paint” yazarak arama yapabilirsiniz.
Photoshop veya GIMP: Profesyonel düzenlemeler yapmak için Photoshop veya ücretsiz bir alternatif olan GIMP gibi resim düzenleme programları kullanabilirsiniz. Bu programları indirip yükledikten sonra ekran görüntüsünü açabilir ve istediğiniz düzenlemeleri yapabilirsiniz.
Ekran Görüntüsü Aracı: Windows 10’da bulunan Ekran Görüntüsü Aracı, ekran görüntülerini düzenlemek için kullanışlı bir araçtır. Ekran görüntüsünü alırken, araç çubuğunda beliren düzenleme seçeneklerini kullanabilirsiniz.
Bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak, Windows 10’da ekran görüntülerini düzenleyebilirsiniz. Düzenlemelerinizi kaydedip paylaşabilirsiniz.

Windows 10 Ekran Görüntüleri Nereye Kaydedilir?​

Windows 10 ekran görüntüleri varsayılan olarak Resimler klasörüne kaydedilir.
Ekran görüntülerini farklı bir klasöre kaydetmek için Ayarlar > Sistem > Ekran bölümüne gidin.
Windows 10’da ekran görüntüsü almak için PrtScn veya Windows + Shift + S tuşlarını kullanabilirsiniz.
Eğer Windows 10’da oyun oynarken ekran görüntüsü almak isterseniz, Windows + Alt + PrtScn tuşlarına basabilirsiniz.
Ekran görüntülerini OneDrive’a otomatik olarak kaydetmek için Ayarlar > Sistem > Depolama bölümünden ayar yapabilirsiniz.

Windows 10 ekran görüntüleri varsayılan olarak Resimler klasörüne kaydedilir.
Ekran görüntülerini farklı bir klasöre kaydetmek için Ayarlar > Sistem > Ekran bölümüne gidin.
Windows 10‘da ekran görüntüsü almak için PrtScn veya Windows + Shift + S tuşlarını kullanabilirsiniz.
Eğer Windows 10‘da oyun oynarken ekran görüntüsü almak isterseniz, Windows + Alt + PrtScn tuşlarına basabilirsiniz.
Ekran görüntülerini OneDrive’a otomatik olarak kaydetmek için Ayarlar > Sistem > Depolama bölümünden ayar yapabilirsiniz.

Geri