AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Windows 10 Da Sanal Bellek Nasıl Arttırılır?

theking

Yeni Üye
Windows 10 Da Sanal Bellek Nasıl Arttırılır? Bilgisayarınızın performansını artırmak ve daha hızlı çalışmasını sağlamak için Windows 10’da sanal belleği artırabilirsiniz. İlk adım olarak, Denetim Masası’ndan “Sistem ve Güvenlik”e gidin. Ardından, “Sistem” seçeneğine tıklayın ve “Gelişmiş sistem ayarları”nı seçin. “Performans” bölümünde “Ayarlar” düğmesini bulun ve açın. Burada “Gelişmiş” sekmesine geçin ve “Sanal Bellek” bölümüne tıklayın. Buradan “Özel boyut” seçeneğini işaretleyin ve istediğiniz bellek boyutunu girin. Son olarak, “Set” düğmesine tıklayarak değişiklikleri kaydedin. Artık Windows 10’da sanal belleği başarılı bir şekilde artırdınız.
İçindekiler

Windows 10 Da Sanal Bellek Nasıl Arttırılır?​

Windows 10’da sanal bellek, bilgisayarınızın gerçek belleğini desteklemek için kullanılan bir bellek yönetim tekniğidir. Sanal bellek, bilgisayarınızın daha fazla bellek kullanabilmesini sağlar ve sistem performansını artırır. Windows 10’da sanal belleği artırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Ayarları açın: Başlat menüsünden Ayarlar’ı açın ve ardından Sistem seçeneğine tıklayın.
2. Sistem ayarlarını açın: Sistem penceresinde, Sol taraftaki “Hakkında” seçeneğine tıklayın ve ardından “Gelişmiş sistem ayarları”nı seçin.
3. Performans ayarlarını açın: Gelişmiş sekmesinde, “Performans” bölümünde yer alan “Ayarlar” düğmesine tıklayın.
4. Sanal bellek ayarlarını açın: Performans Seçenekleri penceresinde, “Gelişmiş” sekmesine geçin ve “Sanal Bellek” bölümünde yer alan “Değiştir” düğmesine tıklayın.
5. Sanal bellek boyutunu ayarlayın: Sanal Bellek penceresinde, “Otomatik olarak yönet” seçeneğini kaldırın ve “Özel boyut” seçeneğini işaretleyin. Ardından, “Başlangıç boyutunu” ve “Maksimum boyutunu” belirleyin.
6. Ayarları kaydedin: Ayarları kaydetmek için “Tamam” düğmesine tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Bu adımları izleyerek Windows 10’da sanal belleği artırabilirsiniz. Sanal belleği artırmak, bilgisayarınızın performansını iyileştirebilir ve daha hızlı çalışmasını sağlayabilir. Ancak, sanal belleği çok yüksek bir değere ayarlamak, bilgisayarınızın diğer işlemlerini etkileyebilir. Bu nedenle, sanal bellek boyutunu dikkatli bir şekilde ayarlamak önemlidir.

Windows 10 Da Sanal Bellek Nasıl Arttırılır?​

Windows 10 da sanal bellek nasıl arttırılır?
Sanal bellek ayarlarını değiştirmek için “Denetim Masası”nı açın.
Ayarlar menüsünden “Sistem” seçeneğine tıklayın.
“Sistem” menüsünden “Gelişmiş sistem ayarları”nı seçin.
“Performans” bölümünde “Ayarlar” düğmesine tıklayın.

Sanal bellek arttırma işlemi için “Özelleştirilmiş boyut” seçeneğini işaretleyin.
Minimum ve maksimum sanal bellek değerlerini belirleyin.
Değişiklikleri kaydetmek için “Tamam” düğmesine tıklayın.
Sanal bellek arttırma işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Sanal bellek ayarlarını kontrol etmek için “Görev Yöneticisi”ni açın ve “Performans” sekmesine geçin.

Geri