AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Windows 10 Da Çalıştır Nasıl Açılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Windows 10’da Çalıştır nasıl açılır? Windows 10 işletim sisteminde Çalıştır komutunu nasıl kullanabilirsiniz? İşte adım adım nasıl yapılacağına dair bir rehber. Öncelikle, masaüstünde bulunan Windows simgesine tıklayın. Ardından, açılan menüden Çalıştır seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın. Çalıştır penceresi açıldığında, komutu yazmak için boş alana tıklayın. İstediğiniz komutu yazdıktan sonra, Enter tuşuna basarak komutu çalıştırabilirsiniz. Bu yöntemle, birçok farklı işlemi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.
İçindekiler

Windows 10 işletim sistemli bir bilgisayarda “Çalıştır” penceresini açmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Klavyenizdeki “Windows” tuşuna basın ve ardından “R” tuşuna basın. Bu, “Çalıştır” penceresini açacaktır.
2. “Çalıştır” penceresinde, bir komut veya uygulama adı yazabilirsiniz. Örneğin, “msconfig” yazarak Sistem Yapılandırması aracını açabilirsiniz.
3. Yazdığınız komutu veya uygulama adını çalıştırmak için “Enter” tuşuna basın veya “Tamam” düğmesine tıklayın.
Bu adımları takip ederek Windows 10’da “Çalıştır” penceresini açabilir ve istediğiniz komut veya uygulamayı çalıştırabilirsiniz.

Windows 10’da Program Nasıl Kaldırılır?

Windows 10 işletim sistemli bir bilgisayarda program kaldırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Başlat menüsünü açmak için “Windows” tuşuna basın.
2. Başlat menüsünde “Ayarlar” simgesini tıklayın.
3. Açılan Ayarlar penceresinde “Uygulamalar” seçeneğini tıklayın.
4. Sol taraftaki menüden “Uygulamalar ve Özellikler” seçeneğini seçin.
5. Uygulamalar ve Özellikler bölümünde, kaldırmak istediğiniz programı bulun ve üzerine tıklayın.
6. Programın üzerine tıkladıktan sonra “Kaldır” düğmesini tıklayın ve gerekli adımları izleyerek programı kaldırın.
Bu adımları takip ederek Windows 10’da istenmeyen bir programı kaldırabilirsiniz.

Windows 10’da Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Windows 10 işletim sistemli bir bilgisayarda ekran görüntüsü almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Ekranın üzerinde almak istediğiniz görüntüyü açın veya görüntüyü almak istediğiniz bölümü açık tutun.
2. Klavyenizdeki “Windows” tuşuna basın ve ardından “Print Screen” (veya “PrtScn”) tuşuna basın. Bu, ekran görüntüsünü anlık olarak alacaktır.
3. Ekran görüntüsünü kaydetmek için “Windows” tuşuna basın, ardından “Resimler” klasörünü açmak için “Resimler” yazın ve “Enter” tuşuna basın.
4. “Resimler” klasöründe, “Ekran Görüntüleri” adlı bir klasör bulunacak ve burada ekran görüntüsü kaydedilecektir.
Bu adımları takip ederek Windows 10’da ekran görüntüsü alabilir ve kaydedebilirsiniz.

Windows 10’da Dosya veya Klasör Nasıl Gizlenir?

Windows 10 işletim sistemli bir bilgisayarda dosya veya klasör gizlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Gizlemek istediğiniz dosyayı veya klasörü bulun.
2. Dosya veya klasörün üzerine sağ tıklayın ve “Özellikler” seçeneğini tıklayın.
3. Açılan pencerede “Genel” sekmesine tıklayın.
4. “Öznitelikler” bölümünde, “Gizli” seçeneğini işaretleyin.
5. “Uygula” düğmesini tıklayın ve ardından “Tamam” düğmesini tıklayın.
Dosya veya klasör artık gizlenmiş olacak ve normal dosya görünümünde görünmeyecektir. Gizlenen dosyaları veya klasörleri görmek için “Dosya Gezgini” penceresinde “Görünüm” sekmesine tıklayın ve “Gizli öğeleri göster” seçeneğini işaretleyin.

Windows 10’da Wi-Fi Nasıl Bağlanır?

Windows 10 işletim sistemli bir bilgisayarda Wi-Fi’ye bağlanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Görev çubuğunda sağ tıklayın ve “Ağ bağlantıları” seçeneğini tıklayın.
2. Açılan pencerede, kablosuz ağ simgesine tıklayın.
3. Wi-Fi ağlarının listesini göreceksiniz. Bağlanmak istediğiniz Wi-Fi ağına tıklayın.
4. Eğer ağ şifre korumalı ise, şifreyi girmek için bir pencere açılacaktır. Şifreyi girin ve “Bağlan” düğmesini tıklayın.
Bu adımları takip ederek Windows 10’da Wi-Fi’ye bağlanabilirsiniz.

Windows 10’da Çalıştır’ı açmak için Windows tuşu + R tuşlarına basın.
Çalıştır penceresi açıldığında komut veya uygulama adını yazın.
Çalıştır’ı açmak için “Win + R” kombinasyonunu kullanabilirsiniz.
Çalıştır penceresini açmak için “Başlat” düğmesine sağ tıklayıp “Çalıştır” seçeneğini seçin.
Windows 10’da Çalıştır’ı açmak için masaüstünde sağ tıklayıp “Yeni” ve “Kısayol” seçeneklerini seçin.

Windows tuşu + R kombinasyonunu kullanarak Çalıştır’ı açabilirsiniz.
Çalıştır penceresi açıldıktan sonra komut veya uygulama adı yazabilirsiniz.
Windows 10’da Çalıştır’ı açmak için “Başlat” düğmesine sağ tıklayıp “Çalıştır” seçeneğini seçin.
Çalıştır’ı açmak için masaüstünde sağ tıklayıp “Yeni” ve “Kısayol” seçeneklerini seçin.
Çalıştır’ı açmak için “Win + R” kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

Geri