Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Windows 10 Arka Plan Uygulamaları Nasıl Kapatılır?

theking

Yeni Üye
Windows 10 arka plan uygulamaları nasıl kapatılır? Arka plan uygulamaları, performansı etkileyebilir. Windows 10 işletim sisteminde arka planda çalışan uygulamaları kapatmak için adımlar şunlardır: Ayarlar’a gidin. Gizlilik seçeneğine tıklayın. Arka plan uygulamaları bölümüne geçin. İstediğiniz uygulamaları kapatın. Arka planda çalışan uygulamaların sayısını sınırlamak, bilgisayarınızın daha hızlı çalışmasını sağlayabilir. Arka plan uygulamalarını kapatmak, sistem kaynaklarını serbest bırakır ve pil ömrünü uzatabilir. Bu adımları izleyerek, Windows 10 arka plan uygulamalarını kolayca kapatabilirsiniz.
İçindekiler

Windows 10 Arka Plan Uygulamaları Nasıl Kapatılır?​

Windows 10, arka plan uygulamalarının çalışmasına izin vererek sistem kaynaklarını optimize etmektedir. Ancak, bazen arka plan uygulamalarının gereksiz yere çalışması veya kaynak tüketmesi durumunda kapatmak isteyebilirsiniz. İşte Windows 10’da arka plan uygulamalarını kapatmanın birkaç yöntemi:

1. Ayarlar Menüsünden Arka Plan Uygulamalarını Kapatma​

1. Adım: Başlat menüsünden Ayarlar uygulamasını açın.
2. Adım: Ayarlar penceresindeki “Gizlilik” seçeneğine tıklayın.
3. Adım: Sol taraftaki menüden “Arka plan uygulamaları”nı seçin.
4. Adım: Arka plan uygulamalarının çalışmasını istemediğiniz uygulamaların anahtarını “Kapalı” konumuna getirin.

2. Görev Yöneticisi’nden Arka Plan Uygulamalarını Kapatma​

1. Adım: Ctrl + Shift + Esc tuşlarına basarak Görev Yöneticisi’ni açın.
2. Adım: Görev Yöneticisi’nde “Ayrıntılar” sekmesine geçin.
3. Adım: Listeden kapatmak istediğiniz arka plan uygulamasını bulun.
4. Adım: Uygulamayı seçtikten sonra “İşlemi Sonlandır” düğmesine tıklayarak kapatın.

3. Başlangıç Ayarlarından Arka Plan Uygulamalarını Devre Dışı Bırakma​

1. Adım: Görev çubuğunda sağ tıklayarak “Görev Yöneticisi’ni aç” seçeneğini seçin.
2. Adım: Görev Yöneticisi’nde “Başlangıç” sekmesine geçin.
3. Adım: Arka planda çalışmasını istemediğiniz uygulamanın anahtarını “Devre Dışı” konumuna getirin.

4. Uygulama Ayarlarından Arka Plan Uygulamalarını Kapatma​

2. Adım: Ayarlar penceresindeki “Uygulamalar” seçeneğine tıklayın.
3. Adım: Sol taraftaki menüden “Arka plan uygulamaları”nı seçin.
4. Adım: Arka plan uygulamalarının çalışmasını istemediğiniz uygulamaları bulun ve anahtarlarını “Kapalı” konumuna getirin.

5. Performans Ayarlarından Arka Plan Uygulamalarını Kapatma​

2. Adım: Ayarlar penceresindeki “Sistem” seçeneğine tıklayın.
3. Adım: Sol taraftaki menüden “Güç ve Uyku”yı seçin.
4. Adım: “İleri güç ayarları”nı açın.
5. Adım: “Arka plan uygulamalarının güç kullanımını optimize et” seçeneğini “Kapalı” konumuna getirin.
Bu yöntemlerle Windows 10’da arka plan uygulamalarını kolaylıkla kapatabilirsiniz. Arka plan uygulamalarını kapatmanın sistem performansını artırabileceğini ve kaynak tüketimini azaltabileceğini unutmayın. Ancak, bazı uygulamaların arka planda çalışması gerekebilir, bu nedenle dikkatli bir şekilde uygulama seçimini yapmanız önemlidir.

Windows 10 Arka Plan Uygulamaları Nasıl Kapatılır?​

Windows 10 Arka Plan Uygulamaları Nasıl Kapatılır?
Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak için görev yöneticisini kullanabilirsiniz.
Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak için “Başlat” menüsüne sağ tıklayıp “Görev Yöneticisi”ni seçin.
Açılan Görev Yöneticisi penceresinde “Arka planda çalışan uygulamalar” sekmesine tıklayın.
Arka planda çalışan uygulamaları tek tek kapatmak için listedeki uygulamaların üzerine sağ tıklayıp “Sonlandır” seçeneğini seçin.
Arka planda çalışan tüm uygulamaları kapatmak için “Tümünü Sonlandır” seçeneğini kullanabilirsiniz.

Windows 10 Arka Plan Uygulamaları Nasıl Kapatılır? Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak için görev yöneticisini kullanabilirsiniz.
Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak için “Başlat” menüsüne sağ tıklayıp “Görev Yöneticisi”ni seçin.
Açılan Görev Yöneticisi penceresinde “Arka planda çalışan uygulamalar” sekmesine tıklayın.
Arka planda çalışan uygulamaları tek tek kapatmak için listedeki uygulamaların üzerine sağ tıklayıp “Sonlandır” seçeneğini seçin.
Arka planda çalışan tüm uygulamaları kapatmak için “Tümünü Sonlandır” seçeneğini kullanabilirsiniz.

Geri