- Konu Yazar
Windows 10 açılış şifresi nasıl kaldırılır?
Windows 10 işletim sisteminde Microsoft hesabınız ile oturum açıyorsanız, şifre kaldırma özelliği yoktur. Şifre koyma yada koymama imkanı yerel hesaplar için geçerlidir. Yerel hesap açmak için; Klavyenizden Windows tuşu ile beraber R tuşuna basınız.Windows 10 gelişmiş başlangıç menüsü nasıl açılır?
Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri ekranı, Windows ‘un gelişmiş sorun giderme modlarında başlamasını sağlar. Bilgisayarınızı açıp Windows başlamadan önce F8 tuşuna basarak menüye erişebilirsiniz.Bilgisayar şifresi hangi tuşlarla değiştirilir?
Birinci yöntemimizde bilgisayar şifresini değiştirmenin en kolay ve basit yolu klavyeden “CTRL+ALT ve DEL” tuşuna basmaktır. Bu tuş kombinasyonu doğrudan sizi şifre değiştirme paneline götürecektir. Buradan şifrenizi rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda bu yöntem tüm Windows işletim sistemlerinde aynıdır.
Bilgisayarın şifresi nasıl değiştirilir?
Windows 10 Bilgisayar Şifresi Değiştirme
- Denetim masasına gelin.
- Kullanıcı hesapları bölümüne gelin.
- Parolasını değiştirmek istediğiniz hesabı seçin.
- Hesabı seçtikten sonra parolayı değiştir butonuna tıklayarak mevcut parolanızı yazın, yeni parolayı 2 kez yazın, hatırlatma için de bir ipucu yazınız.
- Şifreniz değişti.
Bilgisayarın şifresini nasıl kaldırabilirim?
Bilgisayarınız her açıldığında size parola sorar. Windows parola kaldırmak isteyenler bu işlemi “Ayarlar” bölümünden gerçekleştirebilir. Ardından “Hesaplar” bölümünden “Bunun yerine yerel bir hesap ile oturum açın” adımını takip ederek hesap, yerel hesaba çevrilir.Windows şifre nasıl kaldırılır?
Bunun için bilgisayarın arama kısmına “Çalıştır” yazılıp “Enter”a basılır. Ardından gelen küçük pencereye “netplwiz” yazılarak “Tamam” butonu seçilir. Gelen pencerede “Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmeli” seçeneğinde bulunan işaret kaldırılıp “Tamam”a tıklanır.Başlangıç onarma hangi tuş?
F8 tuşuna Windows logosu görünmeden önce basmanız gerekir. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma isteği görünene kadar bekleyerek ve bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatarak yeniden denemeniz gerekir.