Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Wiener Schnitzel nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.477
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Wiener Schnitzel nasıl yapılır?​

Tek tek gögüsleri una batırıp ardından bir kabın içine 2 yumurta, sütü ve tuz, döğme karabiber ekleyelim ve çırpalım. Unladığımız göğüsleri yumurtaya bulayıp ardından hemen galeta ununa batırıp kenara alalım ve bu işlemi bütün göğüsler için uygulayalım.

Fırında tavuk şinitzel nasıl yapılır?​

Fırında tavuk şinitzel nasıl yapılır?
Fırında Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsü ince yaprak şeklinde kesilir.
- Tavuk göğsü önce yumurta- süt karışımına, sonra galeta ununa batırılıp, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırına konur.
- Ben yanına patates yağlayıp koydum, güzel gitti.

Schnitzel i kim buldu?​

Ekmeği mutfağa kazandıranlar aslında Müslümanlar. Kökenleri Emevilere dayanan, ileride İspanya’yı alarak Endülüs Emevileri devletini kuracak olan, Arap yarımadasından gelmiş Müslümanların kurduğu ve 8. yüzyıl boyunca hüküm süren Moor’lar bulmuştur ekmeği.

Viyana usulü dana şinitzel nasıl yapılır?​

Viyana usulü dana şinitzel nasıl yapılır?
Dana etini iki streç filmin arasına koyun ve dövün (bu şekilde daha ince bir hale gelmesini sağlayacaksınız) Arzu ederseniz bu işlemi kasaba da yaptırabilirsiniz. İlk olarak eti hafif tuzlayın ve önce una bulayın. Sonra çırpılmış yumurtaya batırın. En son olarak galeta ununa bulayın.

Viyana Şinitzel hangi etten yapılır?​

Viyana usulü şinitzelin orjinali tavuk ile değil dana eti ile yapılmaktadır. Etlerin yumurta, un ve galeta ununa batırılmasıyla enfes bir lezzet ortaya çıkıyor.

Şinitzel fırında pişirilir mi?​

Şinitzel fırında pişirilir mi?
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Fırında tavuk şinitzeller piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Fırında tavuk şinitzel daha çok diyet yapmanların, öğlen ve akşam yemeğini hafif geçirmek isteyenlerin tercih edebileceğini lezzetli bir tavuk yemeğidir.

Fırında şinitzel ne kadar sürede pişer?​

Önceden ısıttığınız 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

Şinitzelin yanına hangi salata gider?​

Şinitzelin yanına hangi salata gider?
Tavuk Yemekleri Yanına Salata Tarifleri | Yemek Tarifleri
- Soğanlı Patlıcan Salatası
- Közlenmiş Patlıcan Salatası
- Tavuklu Makarna Salatası
- Garnitürlü Tavuk Salatası
- Tavuklu Yoğurtlu Mercimek Salatası
- Yoğurtlu Tavuk Göğsü Salatası
- Sebzeli Tavuk Salatası
- Tavuklu Kereviz Salatası

Hazır Şinitzelle ne yapılır?​

Tavuk şinitzel yanına ne gider?
- Tavuk şinitzelin yanına patates kızartması ya da fırında baharatlı patates yapabilirsiniz.
- Pirinç pilavı ya da bulgur pilavı ilave etmeyi deneyebilirsiniz.
- Fırında makarna da tavuk şinitzel ile çok güzel olacaktır ya da soslu makarnayı tercih edebilirsiniz.

Şinitzel kime ait?​

Şinitzel kime ait?
Şnitzel veya şinitzel (Almanca: Wiener schnitzel), Avusturya mutfağından, gayet ince kesilmiş bir dilim dana, domuz veya tavuk etinin sırasıyla una, yumurta sarısına ve galeta ununa bandırılarak kızgın yağda kızartılmasıyla yapılan bir yemek türüdür.

Dana Şinitzel hangi etten?​

Et Şinitzel İçin Malzemeler : 3 dilim dana eti (kontrafile/bonfile) 1 adet yumurta. 4 yemek kaşığı un. 5 yemek kaşığı galeta unu.

Viyana Şinitzel hangi etten?​

Viyana Şinitzel hangi etten?

Dana Şinitzel hayvanın neresi?​

Schnitzel için açılacak et mutlaka sinirsiz ve hayvanın arka-sırt bölgesinde yer alan bonfilesinden olmalıdır. Schnitzelin dövülme aşaması önemlidir. Bir çok el kasaplar kadar itinayla bu eti dövemez.
 
Wiener Schnitzel tarifi oldukça basit ve lezzetli bir Avusturya yemeğidir. İşte adım adım yapılışı:

Malzemeler:
- Dana veya tavuk göğsü
- Un
- Yumurta
- Süt
- Tuz
- Karabiber
- Galeta unu
- Yağ (kızartmak için)

Yapılış:
1. Dana veya tavuk göğsünü ince dilimlere kesin ve gerekirse streç film arasında döverek inceltin.
2. Bir kap içerisinde unu, yumurtayı, sütü, tuzu ve karabiberi çırpın.
3. Göğüs dilimlerini önce una, ardından yumurtalı karışıma ve en son galeta ununa bulayarak hazırlayın.
4. Tavaya yağ koyup iyice kızdırın ve hazırladığınız göğüs dilimlerini kızartın. Her iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
5. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün ve sıcak servis yapın.

Wiener Schnitzel genellikle limon dilimleri ile servis edilir. Yanında kızarmış patates veya bir yeşil salata ile de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst