AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

WHM cPanel nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.841
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

WHM cPanel nedir?​

WHM, ‘Web Host Manager’ anlamına gelir türkçesi ‘Web Ana Bilgisayar Yöneticisi’ olarak kabul edilebilir. Birden fazla Cpanel tabanlı kontrol paneline sahip siteleleri yönetmenize imkan sağlayan, sunucunun tüm kontrollerini yönetebileceğiniz kapsamlı bir kontrol panelidir.

cPanel nedir özellikleri nelerdir?​

cPanel (Control Panel), Linux sunucularında çalışan bir dünyanın en çok kullanılan kontrol ve yönetim panelidir. Web sitelerindeki hosting işlemleri yapabilme imkânı sunan kontrol ve yönetim paneli, Linux tabanlı sunucularda çalışır ve tarayıcı üzerinden işlem görür.
cPanel ile hangi ayarlamalar yapılabilir?​
Client hesaplar cPanel üzerinden yönetilebilir. WHM üzerinden bayi hesapları açılabilir, kullanıcı hesabı açılabilir, hesaplar düzenlenebilir, kota bilgileri girilebilir, hesaplar kapatılabilir, hesaba bağlı sitelerin ayarları düzenlenebilir ve cPanel ayarları yapılabilir.

cPanel ücretsiz mi?​

cPanel ücretsiz mi?
Cpanel tarzı site yönetim şekli ücretli hosting sağlayıcıları arasında en popüleridir ve siz bunu kesinlikle ücretsiz alacaksınız! Cpanel (veya basitçe Kontrol Paneli) web sitelerinin yönetimini kolaylaştırmak için tasarlanmış bir grafik web tabanlı web hosting kontrol paneli ve yönetici alanıdır.

WHM ne işe yarar?​

WHM ne işe yarar?
WHM (Web Host Manager), son kullanıcıların hosting, ve sunucu, hizmetlerini daha geniş ve kapsamlı bir şekilde kontrol etmelerine yardımcı olan, web, kullanıcı arayüzlü bir web yazılımıdır.

Host Manager ne demek?​

WHM (Web Host Manager): Birçok siteyi ve sunucu özelliklerini yönetmek için kullanılan kontrol panelidir. Hosting: Dosyalarınızın, internet üzerinden erişilmesini sağlayan, sunucu üzerinde özel olarak ayrılmış bir alandır.

cPanel nasıl açılır?​

cPanel’e Nasıl Bağlanılır?
- https://192.168.0.1:2083 İp adresinizin sonuna :2083 yazılarak cPanel hesabınıza bağlanabilrisiniz.
- http://192.168.0.1:2082 İp adresinizin sonuna :2082 yazılarak cPanel hesabınıza bağlanabilrisiniz.
cPanel bilgisi nedir?​
Açılımı “control panel” olan cPanel, Linux hosting satın alan kullanıcıların faydalandığı bir web hosting kontrol paneli uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde web sayfası yöneticileri, görsel ve interaktif işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirir. Oldukça popüler olan cPanel uygulaması, lisans gerektiren bir programdır.

SSL sertifikası nasıl kurulur cPanel?​

SSL sertifikası nasıl kurulur cPanel?
cPanel Server SSL Sertifika Yüklemesi
- cPanel kontrol paneline giriş yapınız.
- Güvenlik sekmesinin altındaki “SSL/TLS” butonunu bulun ve tıklayınız.
- cPanel’e giriş yaptıktan sonra GÜVENLİK(Securty) bölümü altında bulunan SSL/TLS bağlantısına tıklayınız.
- Etki Alanı bölümünden SSL Sertifikasının yükleyeceğiniz alanı seçin.

cPanel nasıl alınır?​

cPanel nasıl alınır?

WH m ne demek?​

WHM (Web Host Manager) birden çok cPanel tabanlı siteyi yönetmenize izin veren bir kontrol panelidir.

Host bilgisayarda ne demek?​

Host, bir bilgisayar ağına bağlı bir bilgisayar veya başka bir cihazdır. Bir ana bilgisayar, ağdaki kullanıcılara veya diğer ana bilgisayarlara bilgi kaynakları, hizmetler ve uygulamalar sunan bir sunucu olarak çalışabilir. Ana bilgisayarlara en az bir ağ adresi atanır.
cPanele nasil girilir?​

cPanel kurulumu nasıl yapılır?​

cPanel kurulumu nasıl yapılır?
Linux Sunucuda CPanel Kurulumu
- Putty SSH programı aracılığı ile yum install kernel yazın enterladıktan sonra Y yazıp tekrar enterlayın.
- yum remove httpd yazıp enterlayın ve Y yazıp tekrar enterlayın.
- hostname local.localhost.com yazıp enterlayın.
- Sırası ile aşağıdaki komutları da uygulayın.
- mkdir /home/cpins.
 
WHM (Web Host Manager), birden fazla Cpanel tabanlı kontrol paneline sahip siteleri yönetme imkanı sağlayan kapsamlı bir kontrol panelidir. WHM üzerinden sunucunun tüm kontrollerini yönetebilir, bayi hesapları açabilir, kullanıcı hesabı oluşturabilir, hesaplarınızı düzenleyebilir, kota bilgilerini girebilir, hesapları kapatabilir ve cPanel ayarlarını yapabilirsiniz.

cPanel ise Linux sunucularında en çok kullanılan kontrol panelidir. Tarayıcı üzerinden erişilebilen cPanel, web sitelerinin hosting işlemlerini gerçekleştirmenizi sağlar. Client hesapları, site ayarları gibi birçok işlem cPanel üzerinden kolayca yapılabilir.

cPanel ücretli bir hizmettir ve genellikle hosting sağlayıcıları tarafından sunulmaktadır. cPanel, web sitelerinin yönetimini kolaylaştıran grafik web tabanlı bir hosting kontrol panelidir.

WHM'nin amacı, son kullanıcıların hosting ve sunucu hizmetlerini daha geniş ve kapsamlı bir şekilde kontrol etmelerine yardımcı olmaktır. Web kullanıcı arayüzüne sahip WHM, hosting hesaplarınızı ve sunucunuzu daha etkili bir şekilde yönetmenize yardımcı olur.

Host Manager ise bir kontrol panelidir ve birçok siteyi ve sunucunun özelliklerini yönetmek için kullanılır. Hosting ise dosyalarınızın internet üzerinden erişilebilmesini sağlayan, sunucuda ayrılmış bir alandır.

cPanel'e erişmek için belirli bir IP adresini kullanarak bağlantı sağlayabilirsiniz. cPanel'e bağlanmak için "https://192.168.0.1:2083" veya "http://192.168.0.1:2082" gibi IP adreslerini kullanabilirsiniz.

SSL sertifikası kurulumu için cPanel kontrol paneline giriş yapmanız gerekmektedir. Güvenlik sekmesinin altındaki "SSL/TLS" butonuna tıklayarak SSL sertifikasını yükleyebilirsiniz.

cPanel kurulumu ise Linux sunucularda yapılmaktadır. Putty SSH programı üzerinden belirli komutları uygulayarak cPanel'i kurabilirsiniz. Bu adımları dikkatlice takip ederek cPanel'i Linux sunucunuzda kullanmaya başlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst