AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

White creme de cacao nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

White creme de cacao nedir?​

tadım özellikleri Big Crème de Cacao White (beyaz kakao), ince sütlü çikolata tadı ve aromasına sahip, vanilya ve kayısı narin notaları ile desteklenen kristal berraklığında bir likördür.

Çikolata likörü nasıl üretilir?​

Evde çikolata likörü yapmak için temel bir modern tarif çikolata özü, vanilya özü, votka ve basit şurup malzemelerini listeler. Çikolata özünü süspansiyon içinde tutmak ve likörü daha kalın yapmak için, gliserin ilave edilebilir. En saf haliyle, çikolata likörü açıktır; renklendirme eklenebilir.
Kakao likörü alkol içerir mı?
kakao çekirdeklerinin temizlendikten sonra kavrulup kabuklarından ayrılıp öğütülmesi sonucu elde edilen kakao kitlesine denir. preslenme sonrası da kakao tozu ve kakao yağıolarak ayrıştırılır. çikolata üretiminin ana maddesi olan kakao likörü sanıldığı gibi alkol içeren bir madde değildir.
Alkollü çikolata nasıl yapılır?
Kaynayan bir su tenceresi üzerine benmari usulü bir karıştırma kabı koyun ve çikolataları bu içine ekleyin. Ardından likörü ekleyin yavaşça çikolatayı eritin. Tek tek erimiş çikolataya yumurta sarılarını ekleyip karıştırın, ve çikolata karışımını buharlı suyun üzerinden alıp kenara koyun.

Kakao likörü ne işe yarar?​

Bu ürüne “kakao likörü” ya da “kakao kitlesi”adı verilir. Ana kullanımı (genellikle ek kakao yağı ile) çikolata yapımındadır.

Vişne likörlü çikolata nasıl yapılır?​

kıçımızdan uydurduğumuz bir tarifi şu şekilde: evde vişne likörü yapılır. likörler içilip geriye vişneler kalınca birkaç kalıp çikolata benmari usulü eritilir. vişneler birer kürdana saplanıp çikolataya batırılır. yağlı kağıdın üstüne konup çikolatanın donması beklenir. afiyetle üçer beşer yenir.
Viski likörü nasıl yapılır?
Şeker, yumurta sarıları ve sütü ekleyip 8 dakika 90ºC 4 Hız pişirip hazne içinde soğumaya bırakın.
- Soğuyan karışıma vanilya, alkol ve viski ekleyip 30 saniye 4 Hız karıştırın.
- Şişe ya da şişelere doldurup ağzını sıkıca kapatarak buzdolabında soğumaya bırakın.
- Şişeyi çalkaladıktan sonra servis yapın.
 
Geri
Üst