Whatsappʼtan Biri Beni Engelledi Nasıl Kaldırabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Whatsappʼtan Biri Beni Engelledi Nasıl Kaldırabilirim? sorusuyla karşılaşanlar için çözüm önerileri sunuyoruz. İlk olarak, Whatsapp uygulamasını güncelleyin ve telefonunuzu yeniden başlatın. Ardından, engellenen kişi ile konuşmalarınızı kontrol edin ve ona mesaj atmayı deneyin. Eğer gönderdiğiniz mesajlar teslim edilmiyorsa, engellenmiş olabilirsiniz. Bu durumda, engelleyen kişi ile iletişime geçmek yerine, daha önceki mesajlarına yanıt vermemeye özen gösterin. Ayrıca, Whatsapp profil fotoğrafınızı ve durumunuzu değiştirerek engelleyen kişiye mesaj gönderdiğinizi gösterebilirsiniz. Son olarak, Whatsapp uygulamasını kaldırıp yeniden yüklemek de sorunu çözebilir.
İçindekiler

Whatsapp’tan Biri Beni Engelledi Nasıl Kaldırabilirim?​

Whatsapp’ta biri tarafından engellendiyseniz, engellemeyi kaldırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
İlk olarak, Whatsapp uygulamasını açın ve ana ekranın sağ üst köşesinde bulunan üç nokta menüsüne dokunun.
Açılan menüden “Ayarlar” seçeneğini seçin.
Ayarlar sayfasında “Hesap” seçeneğini bulun ve dokunun.
Hesap sayfasında “Gizlilik” seçeneğini bulun ve dokunun.
Gizlilik sayfasında “Engellenen Kişiler” seçeneğini bulun ve dokunun.
Burada, sizi engelleyen kişilerin listesi görünecektir. Engellemeyi kaldırmak istediğiniz kişinin üzerine dokunun.
Son olarak, “Engellemeyi Kaldır” seçeneğine dokunun ve engellemenin kaldırılmasını onaylayın.
Engellemenin kaldırılmasıyla birlikte, engelleyen kişiyle tekrar Whatsapp üzerinden iletişim kurabilirsiniz. Ancak, engelleyen kişi size karşı tekrar bir engelleme yapabilir. Bu durumda, tekrar engellenirsiniz ve engellemeyi kaldırmak için yukarıdaki adımları tekrar izlemeniz gerekebilir.

Whatsapp’tan Biri Beni Neden Engelledi?​

Birisi tarafından Whatsapp’ta engellendiyseniz, bunun birkaç nedeni olabilir. Kişinin sizi engellemesinin altında yatan olası nedenler şunlar olabilir:
İstenmeyen mesajlar: İlgili kişi, size gönderilen mesajlardan rahatsız olmuş olabilir ve sizi engellemiş olabilir.
Çatışma veya anlaşmazlık: Sizinle çatışma yaşamış veya anlaşmazlık yaşamış olabilirler ve bu nedenle sizi engellemiş olabilirler.
Gizlilik tercihleri: Kişi, Whatsapp’taki gizlilik ayarlarında sizi engellemeyi tercih etmiş olabilir.
İlişki sonlandırma: Eğer bir ilişki veya arkadaşlık sonlandırıldıysa, kişi sizi engellemiş olabilir.
Bu nedenlerden dolayı birisi tarafından engellendiyseniz, kişinin neden sizi engellediğini doğrudan öğrenme şansınız olmayabilir. Ancak, sizi engelleyen kişiyle doğrudan iletişime geçerek sorunu çözmek veya anlaşmazlıkları gidermek için bir adım atabilirsiniz.

Whatsapp’tan Biri Beni Engellediğini Nasıl Anlarım?​

Birisi tarafından Whatsapp’ta engellendiğinizi anlamanın bazı belirtileri vardır. İşte birisi tarafından engellendiğinizi düşündüğünüzde dikkat etmeniz gereken belirtiler:
Gönderdiğiniz mesaj tek tik olarak kalır: Mesajınız gönderildiğinde, normalde çift tik olarak görünen tik işareti tek tik olarak kalır. Bu, mesajınızın karşı tarafa iletilmediğini gösterir.
Profil fotoğrafı ve durumu görünmez: Sizi engelleyen kişinin profil fotoğrafı ve durumu, sizin tarafınızdan görülemeyecek şekilde gizlenir.
Arama yapılamaz: Sizi engelleyen kişiyi aramaya çalıştığınızda, arama gerçekleşmez veya hemen sona erer.
Gruplarda mesajlarınız görülemiyor: Eğer aynı grupta olduğunuz bir kişi sizi engellediyse, mesajlarınız diğer grup üyeleri tarafından görülemeyecektir.
Eğer yukarıdaki belirtilerden birkaçını yaşıyorsanız, büyük olasılıkla birisi tarafından Whatsapp’ta engellenmiş olabilirsiniz.

Whatsapp’tan Biri Beni Engellediğinde Ne Yapabilirim?​

Eğer birisi tarafından Whatsapp’ta engellendiyseniz, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Sakin kalın ve tepkisiz olun: Sizi engelleyen kişiye karşı olumsuz bir tepki vermek yerine, sakin kalarak durumu değerlendirin.
Diğer iletişim yöntemlerini deneyin: Eğer sizi engelleyen kişiyle başka bir iletişim yöntemi varsa, bu yöntemleri kullanarak iletişim kurmaya çalışabilirsiniz.
Kendinizi değerlendirin: Eğer sizi engelleyen kişiyle aranızda bir anlaşmazlık veya çatışma varsa, kendi davranışlarınızı ve iletişim tarzınızı gözden geçirerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz.
Yardım alın: Eğer durumu çözmekte zorlanıyorsanız, güvendiğiniz bir arkadaşınızdan veya aile üyenizden yardım alabilirsiniz.
Gerekirse iletişimi kesin: Eğer sizi engelleyen kişiyle ilişkiniz zarar görmüşse ve sorunu çözmek mümkün değilse, iletişimi kesmek en sağlıklı seçenek olabilir.
Her durumda, sizi engelleyen kişiyle iletişime geçmek ve sorunu çözmek için adımlar atmanız önemlidir. Ancak, karşı tarafın isteğiyle iletişim kurmak zorunda değilsiniz ve kendinizi korumak için gerekli önlemleri almalısınız.

Whatsappʼtan Biri Beni Engelledi Nasıl Kaldırabilirim?​

Whatsappʼtan Biri Beni Engelledi Nasıl Kaldırabilirim?
Engellenen kişiyi rehberinizden silip tekrar ekleyebilirsiniz.
Whatsappʼı güncelleyerek engellemeyi kaldırabilirsiniz.
Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Engellenen Kişiler bölümünden kontrol edebilirsiniz.
Engellemeyi kaldırmak için engelleyen kişiyle iletişime geçebilirsiniz.
Whatsappʼtan engelleyen kişiyi bloklamak için Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Bloklanan Kişiler bölümüne gidebilirsiniz.

Engellemeyi kaldırmak için engelleyen kişiyle iletişime geçebilirsiniz.
Engellenen kişiyi rehberinizden silip tekrar ekleyebilirsiniz.
Whatsappʼı güncelleyerek engellemeyi kaldırabilirsiniz.
Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Engellenen Kişiler bölümünden kontrol edebilirsiniz.
Whatsappʼtan engelleyen kişiyi bloklamak için Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Bloklanan Kişiler bölümüne gidebilirsiniz.

Geri