- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 130.696
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Whatsapp resmi tebliğ yerine geçer mi?
Yargıtay, Whatsapp ile gönderilen tebliğe konu evrakı teslim aldığını kabul ve ikrar eden kişiye, tebligatın yapılmış sayılacağı yönünde bir karar verdi.Polisler Whatsapp kullanabilir mi?
Emniyet çalışanlarına tebliğ edilen Sarıyıldız imzalı emre göre, akıllı telefonu olan polislerin WhatsApp, Skype, Facebook ve Instagram gibi uygulamaları kullanması yasaklandı.Resmi yazışma Whatsapp ile olur mu?
WhatsApp mesajlarının yasal delil sayılabilmesi ve yargılama esnasında hükme esas alınabilmesi için şu kriterlerin bir arada sağlanması gerekir: Delili sunmak isteyen kişi, söz konusu Whatsapp yazışmasının tarafı olmalı ve. Yazışma bizzat kendisi tarafından kayıt altına alınmalıdır.
Mesaj tebligat yerine geçer mi?
Tebligat yerine geçecek mi? Gönderilen SMS’ler bilgi amaçlı olup, tebligat niteliğinde değildir. Ancak CMK’nın 43. Maddesinde tanıkların her türlü araçla çağrılabileceği düzenlenmiştir. Bu kapsamda hüküm ifade edecektir.EBYS tebligat yerine geçer mı?
Mevcut yasal düzenlemeler karşısında İdare tarafından aile hekimlerine internet sitesi veya elektronik posta ortamında tebligat yapılabilmesi hukuken mümkün değildir.SMS mesajı tebligat sayılır mı?
Gönderilen SMS’ler bilgi amaçlı olup, tebligat niteliğinde değildir. Ancak CMK’nın 43. Maddesinde tanıkların her türlü araçla çağrılabileceği düzenlenmiştir.
Hayır, tüm resmi yazışmalar, adli ve idari tebligatların yürütüldüğü 7201 sayılı Tebligat Kanunu kapsamında tebligat veya e-tebligat değildir.
Elektronik tebligat adresi alma zorunluluğu olmamasına karşın elektronik tebligat almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerden; başvuru esnasında, PTT tarafından Türk vatandaşları için kimlik numarası bulunan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, pasaport, kanunen kimlik yerine geçen geçerli remi belge veya güvenli elektronik …
E Tebliğde ilk gün sayılır mı?
Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Tebligatın önce ya da sonra okunmuş olması, tebliğ tarihini etkilemez.