AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Whatsapp ekran goruntusu almak suc mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.779
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Whatsapp ekran görüntüsü almak suç mu?​

‘Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğinin ihlali suç olarak tanımlanmaktadır. Söz konusu suç, belirli kişiler arasındaki haberleşmenin içinde ne olduğunun öğrenilmesiyle işlenmektedir. Kişiler arasındaki haberleşmenin ne suretle yapıldığının suçun oluşumu açısından önemi yoktur.

Messenger mesajları delil olur mu?​

Messenger mesajları delil olur mu?
Sosyal medya yazışmaları da tıpkı WhatsApp yazışmalarında olduğu gibi ancak hukuka uygun olarak elde edildiğinde delil olarak kullanılabilmektedir. Buna göre taraflar arasında yapılan yazışma ilgili taraflarca delil olarak mahkemeye sunulabilecektir.

Ekran görüntüsü ile dava açılır mı?​

Ekran görüntüsü ile şikayet etme hakkınız var. Yetkililer gerekirse siteden orijinal kayıtları ister, ona göre hüküm verir. Millet elinde hiç delil yokken şikayet ediyor, sizi mi geri çevirecekler? Ekran görüntüsü ile şikayet etme hakkınız var.

Sosyal medya paylaşımları delil olur mu?​

Sosyal medya paylaşımları delil olur mu?
Kişinin sosyal medya şifrelerinin kırılarak elde edildiği deliller geçersiz sayılır! Sosyal medya kayıtlarının ya da mahkemeye sunulan herhangi bir verinin delil olarak sayılıp sayılamayacağı ayrımındaki temel kural, bu verinin hukuka aykırı yollardan elde edilip edilmediğidir.
WhatsApp ekran görüntüsü alındığı Nasıl Anlaşılır?​
Gönderdiğiniz medyanın ekran görüntüsü veya ekran kaydı alındığında size bilgi verilmez. Gönderdiğiniz medya kaybolmadan önce, fotoğraf makinesiyle veya başka bir cihazla bu medyanın fotoğrafını veya videosunu çekebilir.

Messenger konuşmaları mahkemede çıkar mı?​

Messenger konuşmaları mahkemede çıkar mı?
Hangi yargılama olursa olsun hukuka aykırı şekilde elde edilen delil mahkemede hükme esas alınmaz. Diğer bir yaptırım ise sosyal medya üzerinden yapılan yazışmaları veya paylaşımları delil olarak ileri sürmek isteyen kişinin bu delilleri hukuka aykırı şekilde elde etmiş olması durumunda ceza alması vardır.

İnstagram fotoğrafları delil olur mu?​

Son olarak önemle belirtmek gerekir ki; hukuka uygun olarak elde edilseler dahi, facebook, instagram veya diğer yollardan ulaşılan bilgilerin, belgelerin, fotoğrafların veya yazışmaların tek başına ispat gücü yoktur.
 
WhatsApp ekran görüntüsü almak suç teşkil edebilir. Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğinin ihlal edilmesi suç olarak kabul edilir ve bu durumda alınan ekran görüntüleri suç unsuru olabilir. Özellikle başkalarının izni olmadan kişisel yazışmaların ekran görüntüsü alınması, mahremiyetin ihlali anlamına gelebilir ve yasal sonuçları olabilir.

Messenger mesajları da hukuki bir süreçte delil olarak kullanılabilir. Ancak bu mesajların hukuka uygun bir şekilde elde edilmiş olması önemlidir. Mesajların tarafınızca ya da yetkili makamlarca yasalara uygun bir şekilde toplanması durumunda mahkemede delil olarak kabul edilebilir.

Ekran görüntüsü ile dava açılabilir ancak bu ekran görüntüsünün yasalara uygun bir şekilde toplanmış olması önemlidir. Mahkemede delil olarak sunulacak her türlü kanıtın yasalara uygun bir şekilde elde edilmiş olması gerekmektedir.

Sosyal medya paylaşımları da delil olarak kullanılabilir ancak bu paylaşımların hukuka uygun bir şekilde elde edilmiş olması önemlidir. Sosyal medya kayıtlarının ya da paylaşımlarının hukuka aykırı yollardan elde edilmesi durumunda delil olarak kabul edilmez ve hatta bu durum ciddi sonuçlara yol açabilir.

WhatsApp ekran görüntüsü alındığı durumda genellikle karşınızdaki kişiye bilgi verilmez. Bu nedenle, gönderdiğiniz medyanın ekran görüntüsü alındığını anlamanın pek bir yolu bulunmamaktadır. Bu nedenle çevrimiçi paylaşımlarınızda dikkatli olmanız faydalı olabilir.

Messenger konuşmalarının mahkemede delil olarak çıkarılabilmesi için yine hukuki süreçlere uygun bir şekilde elde edilmiş olmaları gerekmektedir. Kanuna aykırı şekilde elde edilen deliller mahkemede dikkate alınmaz ve hatta ciddi yaptırımlara neden olabilir.

Instagram fotoğrafları da yine hukuka uygun bir şekilde elde edildiklerinde delil olarak kullanılabilir. Ancak bu fotoğrafların tek başlarına ispat gücü bulunmamakta, diğer delillerle birlikte değerlendirilmesi gerekmektedir. Hukuka uygun şekilde elde edilmemiş fotoğraflar veya herhangi bir kanıt diğer delilleri destekleyebilir ancak başlı başına kanıt olarak yeterli olmayabilir.
 
Geri
Üst