- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 136.297
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Wedge rezeksiyon nedir nasıl yapılır?
D-Wedge Rezeksiyon: Akciğerin bir lobunda tespit edilen lekelerin, bezelerin, yaraların patoloji tanısını koymak için sınırlı akciğer bçlgesinin cerrahi işlemle çıkarılmasına wedge – kama rezeksiyon denir.Apikal Rezeksiyon nedir nasıl yapılır?
Kök Ucu Tedavisi (Apikal Rezeksiyon), inatçı kök apselerinde diş köküne dışarıdan yapılan direk müdahale ile tedavi sağlanmasıdır. Dişin kökünün ve apsenin olduğu bölgede çene kemiği üzerinden küçük bir pencere açılır, apse temizlenir. Diş iyileşmeye bırakılır.Apikal rezeksiyon işlemi; diş kökünde meydana gelen enfeksiyonlar için yapılan cerrahi bir işlemdir. Dişteki enfeksiyonun kanal tedavisi ya da farklı tedavilerle giderilemediği durumlarda uygulanır.
Over wedge rezeksiyon ne demek?
Eski dönemlerde, PKOS hastalarına açık cerrahi ile bilateral overyen wedge rezeksiyon adında bir ameliyat uygulanırdı. Bu ameliyatta her iki yumurtalığın (overin) uç kısmı kama şeklinde kesilerek, overlerin yumurtlama fonksiyonlarının tekrar oluşması amaçlanırdı.
Rezeksiyonu ne demek?
Rezeksiyon, bir organın veya vücudun bir kısmının bir bölümünün ya da tamamının çıkarılması anlamında kullanılan bir tıp terimidir.
Apikal neresi Diş?
Çiğnemede görev alan yüzeyler ön dişler için insizal arka dişler için oklüzal olarak bilinir. Kuron ve kök sınırında yer alan yüzeylere servikal, dişin apeksinin yakınlarında yer alanlara ise apikal denir. Apeksi (dişin kökünün ucunu) saran dokuya periapikal doku denir.Apikal cerrahi nedir?
Dişin kemikte bulunan kök ucundaki iltihaplı bölgenin cerrahi şekilde alınması işlemine Apikal Rezeksiyon denir. Bazı durumlarda dişe yapılmakta olan kanal tedavisi, iltihabın giderilmesinde tek başına yeterli olmamaktadır. Kök uçlarında olan apse ve kemik yıkımı büyümeye devam eder.Rezeksiyon ameliyatı nedir?
Rezeksiyon bir tıp terimi olarak tedavi edilemeyecek durumda olan diş veya dişlerin bir kısmının tamamen çıkarılması ve alınması işlemidir. Diş rezeksiyonu işlemi diş köklerinde meydana gelen ve kanal tedavisi uygulanmasıyla geçirilemeyecek olan enfeksiyonların ve kistlerin tedavisinde uygulanır.
Rezeksiyon neden yapılır?