AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Wall Street Institute ’a Uygunluk Sertifikası

haberci

Yeni Üye
Wall Street Institute ’a Adaptasyon Sertifikası
WSI ’dan yapılan açıklamada araştırmanın iki yıllık bir süreçte, iki kademeli olarak gerçekleştirildiği belirtiliyor ve şu bilgiler veriliyor: Birincil faz, öğrencilerin İngilizce seviyelerinin Wall Street Institute ’un kendi içindeki değerlendirmesi ile Cambridge Üniversitesi ESOL Sınavları kadar CEFR standartlarına ahenkli ülkü getirilen BULATS (Cambridge Üniversitesi Meslek Dili Deneme Servisi) Sınavı sonuçları arasındaki yakınlığı ortaya koymuştur İkinci aşama ise WSI müfredatı, öğrencilerin dil becerileri ve CEFR İngilizce Tatminkarlık Standartları arasındaki uyumu ortaya koyan müfredatın sağlam temelli olarak ve etkili olduğunu detaylarıyla göstermiştir
Açıklamada İngilizce dil eğitiminde bir dönüm noktası olarak vurgulanan araştırmanın, İngilizce eğitim merkezleri ve programlarının etkinliklerinin ölçülmesinde yeni bir standart kriter saptamasının beklendiği de belirtiliyor
WSI ’ın açıklamasında Wall Street Institute International Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO ’su Tim Daniels ’ın şu açıklamasına da yer veriliyor: İngilizce öğrenmek isteyenler, geçerli ve kanıtlanmış öğretim teknikleri ve değer biçme metotları olan bir kurumda çalıştıklarından emin olma ihtiyacı duyar Bu araştırmayla Wall Street Institute, öğrencilerine eğitimlerinin kendilerini uluslararası anlamda tanınan bir İngilizce standardına ulaştıracağını gösterebilen dünyadaki ilk İngilizce öğretim kurumlarından biri olmuştur
Avrupa Konseyi üyesi 36 ülkenin başlangıçta 2001 yılında kabul ettiği Genel Avrupa Dil Standartları (CEFR), bu güne değin bireylerin İngilizce yeterliliklerinin değerlendirilmesinde kullanılan dünya çapındaki temel ayırıcı özellik olarak görülüyor *

Wall Street Institute'ın yaptığı açıklamada belirtilen araştırma, oldukça detaylı ve kapsamlı bir süreç olarak gözüküyor. İki yıllık bir süreç içerisinde gerçekleştirilen bu araştırma, İngilizce eğitimi alanındaki standartları belirlemek ve ölçmek adına önemli bir adım olarak nitelendirilebilir.

Araştırmanın birinci aşamasında, öğrencilerin İngilizce seviyelerinin Wall Street Institute'ın kendi değerlendirmesi ile Cambridge Üniversitesi ESOL Sınavlarına kadar olan BULATS sınavı sonuçları arasındaki yakınlığı değerlendirilmiş. Bu durum, öğrencilerin dil seviyelerinin uluslararası standartlara uygunluğunu gösteren önemli bir adım olmuş.

İkinci aşamada ise WSI müfredatının öğrencilerin dil becerileri ve CEFR İngilizce Tatminkarlık Standartları arasındaki uyumu detaylı bir şekilde incelenmiş. Görünüşe göre, bu aşama öğrencilerin dil becerilerinin gelişimine yönelik eğitim programının etkinliğini göstermeye odaklanmış.

WSI'ın açıklamasında yer verilen Tim Daniels'ın sözlerine göre, bu araştırma ile öğrencilerin uluslararası geçerliliği olan bir İngilizce eğitimi aldıklarını kanıtlamak amaçlanmış. Bu da WSI'ın öğrencilerine kaliteli ve etkili bir eğitim sunduğunu gösteren önemli bir adım olarak kabul edilebilir.

Son olarak, Avrupa Konseyi üyesi 36 ülkenin kabul ettiği Genel Avrupa Dil Standartları (CEFR), bireylerin İngilizce yeterlilik seviyelerini değerlendirmek için bir referans noktası olarak kabul ediliyor. Bu standartlar sayesinde, İngilizce eğitimi alan bireylerin dil becerileri dünya çapında daha objektif bir şekilde ölçülebiliyor. Bu da eğitim kurumlarının sunduğu programların etkinliğinin ve kalitesinin değerlendirilmesinde önemli bir rol oynuyor.

Geri