- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Wagamama ramen nedir?
Dünyanın en iyi noodle restoranı olarak bilinen Wagamama 1992 yılından bu yana 9 ülkede yaklaşık 60 restoranla hizmet veriyor. İngiltere kökenli bir marka olan zincir geniş ve ferah mekanı, herkesin bir arada oturduğu sıra tarzı masalarıyla bugüne kadar benzerine rastlamadığınız bir konsepte sahip.Wagamama yemek nedir?
Wagamama’nın kelime anlamı “yaramaz çocuk”. “Yaramaz Çocuk sizi şımartmaya geliyor” diye tanıtımlara başladılar bile. Japon Alan Yau tarafından lezzetli, besleyici ve taze gıdaları, sade bir ortamda sunmayı amaçlayarak kurulan Wagamama, fast food restoran dalında bir dünya markası.Wagamama’nın kurucusu Çin asıllı İngiliz girişimci Alan Yau Obe, Türkiye merkezli kuracağı restoranlar zinciriyle pideyi 10 yılda küresel bir marka hâline getirmek istiyor.
Ramenin icine ne konur?
Ramenleri süzdükten sonra bir kabın içerisine alın. Susam yağıyla birlikte kaynayan sudan bir kepçe alın ve ramenin üzerine dökün. Ramenlerin üzerine haşlanmış yumurta, haşlanmış tavuk parçaları, soya filizi ve taze soğan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Japonlar makarnayı nasıl yapıyor?
Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin ve 8-10 dakika haşlayıp süzün. Tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Ezilmiş sarımsakları ve soya filizini veya haşlanmış şeker fasulyeyi ekleyin, sallayarak soteleyin. Karabiber, tuz, soya sosu ve kremayı ilave edin.
Çinliler makarnayı nasıl pişiriyor?
Sebzeli Çin Makarnası Tarifi Nasıl Yapılır?- İlk olarak sebzelerimizi ince ince doğrayalım ve varsa wok tavasında, tam pişmeyecek şekilde pişirelim.
- Üzerine baharatları, ardından soya sosu ekleyip biraz karıştırdıktan sonra kenara alalım.
- Bu arada kaynayan makarna suyuna makarnalarımızı ekleyip, 4 dk kaynatalım.
Çinliler makarnayı nasıl yapıyor?
İngilizce’de noodle olarak bilinen makarna kaynar suyun içine atılarak yüksek ateşte 5-10 dakika içinde pişirilir. Pişirildikten sonra birtakım soslarla karıştırılır ve yemek çubukları ile tüketilir. Çin’de kuzey bölgesinde yaşayanların makarnayı daha çok tükettiğini söylerler.Sos İçin:
- Yarım tavuk göğsü
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 10 tane mantar.
- 2 diş sarımsak.
- 4-5 tane yeşil sivri biber.
- 2 yemek kaşığı kuru krema (olmasa da olur)
- 4 yemek kaşığı soya sosu.