Waffle Tanımı İçin Materyaller
125 gram yumuşak tereyağı/margarin
80 gram şeker
1 paket vanilya
250 gram un
2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
350 ml tam yağlı süt
1 çimdik tuz
100 g~1 su bardağına eşittir
Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bu hamur her cins waffle makinelerine uygundur. Şayet kare waffle makineniz varsa 2 yemek kaşığı koyarsanız daha çıtır olur.
Kabın içinde tereyağını, tuz, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
Unu kabartma tozu ile karıştırın ve pürüzsüz bir hamur oluşana kadar sırayla süt ile kaşık kaşık şekeri karışıma ek edip karıştırın.
Dilerseniz üzerini kapatıp iki saat buzdolabında bekletin.
Waffle makinesini yavaşça yağlayın, ısıtın ve hamurları altın rengi olana kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
Waffle’ları bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın ve üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram yumuşak tereyağı/margarin
80 gram şeker
1 paket vanilya
250 gram un
2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
350 ml tam yağlı süt
1 çimdik tuz
100 g~1 su bardağına eşittir
Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bu hamur her cins waffle makinelerine uygundur. Şayet kare waffle makineniz varsa 2 yemek kaşığı koyarsanız daha çıtır olur.
Kabın içinde tereyağını, tuz, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
Unu kabartma tozu ile karıştırın ve pürüzsüz bir hamur oluşana kadar sırayla süt ile kaşık kaşık şekeri karışıma ek edip karıştırın.
Dilerseniz üzerini kapatıp iki saat buzdolabında bekletin.
Waffle makinesini yavaşça yağlayın, ısıtın ve hamurları altın rengi olana kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
Waffle’ları bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın ve üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı