- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
W9 ne demek?
W-9 Formu (resmi olarak “Mükellef Kimlik Numarası ve Sertifika Talebi”), Birleşik Devletler gelir vergisi sisteminde İç Gelir Servisi’ne bilgi beyannamesi vermesi gereken bir üçüncü şahıs tarafından kullanılmaktadır. Bir vergi mükellefinin adını, adresini ve vergi mükellefi kimlik bilgilerini ister.W8ben ne demek?
Giriş W-8BEN, ABD kişisi olmayan bireysel eğitmenlere yönelik en yaygın formdur. “Yabancı uyruklu bir kişi” ve “stopaja tabi bir miktarın” (ABD kişisi olan öğrencilerden elde edilen Udemy kazançları gibi) intifa hakkı sahibiyseniz W-8BEN formunu doldurmanız gerekir.1042-S formu nedir?
1042-S formu ABD kaynaklı geliri ve stopaj bilgilerini ABD Milli Gelir İdaresi’ne (IRS) ve ödemeyi alan kişiye veya işletmeye bildirmek için kullanılır. Shutterstock bu formun bir kopyasını katılımcıya, bir kopyasını da IRS’ye verir.
W 8EXP nedir?
W-8EXP: ABD’li olmayan devletler veya diğer vergiden muaf kurumlar tarafından, intifa hakkı sahibi veya finansal hesap sahibi olduklarını belgelemek için kullanılır. W-8IMY: ABD dışı kurumlar tarafından, başka biri adına ödeme alan bir akış kuruluşu veya aracı olduklarını beyan etmek için kullanılır.S formu nedir?
1042-S Formu ABD kaynaklı geliri ve ABD Hazine Bakanlığına (IRS) vergi bilgisini ve ödemeyi alan kişi ya da iş kurumuna bildirmek için kullanılır. Bu form toplam net kazançlarınızı göstermez; sadece ABD kaynaklı kazançlarınızı gösterir, çünkü bu gelir Hazine Bakanlığına (IRS) bildirilir ve ABD vergi sistemine konudur.CRS Fatca formu nedir?
FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act – Yabancı Hesaplar Vergi Uyum Yasası), Amerikan kişilerinin ve kurumlarının vergiden kaçınmalarına engel olmak adına finansal hesap bilgilerinin paylaşılmasına dayanan bir ABD yasasıdır.
Shutterstock vergi nasıl ödenir?
Shutterstock vergi politikası hakkında daha fazla bilgi edinmek içinlütfen Vergi Merkezini ziyaret edin….Shutterstock şu anda aşağıdaki ödeme yöntemlerini sunmaktadır:- Payoneer.
- Paypal.
- Skrill.