AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

W 8BEN E Belgesi Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

W 8BEN E Belgesi Nedir?​

W-8BEN, ABD kişisi olmayan bireysel eğitmenlere yönelik en yaygın formdur. “Yabancı uyruklu bir kişi” ve “stopaja tabi bir miktarın” (ABD kişisi olan öğrencilerden elde edilen Udemy kazançları gibi) intifa hakkı sahibiyseniz W-8BEN formunu doldurmanız gerekir.

GIIN numarası nedir?​

GIIN (Global Intermediary Identification Number) : GIIN terimi “Küresel Aracı Kimlik Numarası” anlamına gelmektedir. Milli Gelirler İdaresi (IRS – Internal Revenue Service) bu numarayı tanımlama amacıyla finansal kurumlara atamaktadır. Bu numarayı www.irs.gov üzerinden temin edebilirsiniz.
W 8EXP formu nedir?
W-8EXP: ABD’li olmayan devletler veya diğer vergiden muaf kurumlar tarafından, intifa hakkı sahibi veya finansal hesap sahibi olduklarını belgelemek için kullanılır. W-8IMY: ABD dışı kurumlar tarafından, başka biri adına ödeme alan bir akış kuruluşu veya aracı olduklarını beyan etmek için kullanılır.
NFFE ne demek?
Tanımlar NFFE Finansal Olmayan Yabancı Tüzel Kişi teriminin İngilizce baş harflerinden oluşan NFFE, finansal bir kurum olmayan A.B.D. dışı bir tüzel kişi anlamına gelir.

Amazon W-8BEN nedir?​

IRS mevzuatı, ABD’de vergi mükellefi olmayanların ABD vergi raporlama gerekliliklerinden muaf tutulmaları için W-8BEN formunu doldurup Amazon’a iletmelerini şart koşar.

W 8ecı nedir?​

W-8ECI formu, ABD’de ticaret veya ticaret yapan bir ortaklıkta yabancı bir yurttaş olmanız durumunda stopajınızı azaltmanıza yardımcı olacak başka bir formdur.
Active NFFE ne demek?
Aktif Finansal Olmayan Yabancı Kuruluş (Aktif NFFE) nedir? “Aktif NFFE” terimi genellikle aktif ticaret yapan veya finansal işler haricindeki iktisadi ve ticari faaliyetleri bulunan kurum anlamına gelir.
W 8ben for Non US individuals nedir?
amerika’ya freelance/ stock vs iş yapanların para alma aşamasında doldurmaları gereken form. abd’de yabancılara yönelik uygulanacak stopaj için vergi mükellefiyeti bildirim formudur. irs’e değil, banka gibi stopaj kesmekle yükümlü kurumlara verilir.
W-8BEN, durumunuz için uygunsa, birkaç alanı doldurmanız istenecektir, ardından formu elektronik olarak doğrudan Vergi Merkezi’nden gönderebilirsiniz. Diğer formlar (W-8ECI, W8-BENE, vs.) Vergi Merkezinden pdf formatında indirilebilir.

Geri