AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vurdururken marsa basilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Vurdururken marşa basılır mı?​

Belli bir hıza ulaşınca ayağınızı debriyajdan çekin. Aracın motoru çalışmaya başladığında ise debriyaj kontrolü yapılarak aracın stop etmemesi sağlanır. Marşa basmanıza gerek yoktur. Araçların ikinci viteste vurdurulmasının önerilme sebebi ise en iyi devir olmasından kaynaklıdır.

Arabayı vurdurarak çalıştırma nasıl yapılır?​

Arabanın arkasında bulunan kişiler arabayı ittirmeye başlarlar. İtme işlemi devam ederken debriyaj sonuna kadar basılır ve ikinci vitese geçilir. İtme işlemi devam ederken debriyaj sonuna kadar basılı kalır. Arabanın hızı en az 20 km’ye ulaştığında debriyaj bırakılarak gaza basılır.
Manuel arabada yokuş kalkışı nasıl yapılır?
Yokuşta kalkış yapabilmenizin en rahat yolu yarım debriyaj yaparak kalkmaktır. Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır. Araç gaza basmadan kendiliğinden ileri doğru hareket etmek isteyecektir. O anda gaza basarak aracı hareket ettirebilirsiniz.

Araba yokuş yukarı hangi viteste bırakılır?​

Araba Park Halinde Hangi Viteste Bırakılır? Eğer yokuş yukarı bir yere aracınızı park etmişseniz 1.viteste bırakmanız, yokuş aşağı yerlerde ise geri viteste bırakmanız el freninin yetersiz gelebilme ihtimaline karşı aracınızın sabit kalmasını sağlayacaktır.

Araba hangi durumlarda Vurdurulur?​

Bazen herhangi bir sebepten dolayı araçlar olduğu yerde kalabilmektedir. Özellikle akü sorunu ile beraber birçok değişik problem ön plana çıkabilir. Böyle durumlarda ise arabayı vurdurmak çalıştırma konusunda en kolay yöntemlerden biridir.
Araba vurdurarak çalıştırılır mı?
Bir çoğunda çok fazla elektrikle çalışan parça olduğundan (örneğin elektrikli yakıt pompası) iterek çalıştırdığınızda alternatör yeterli elektrik üretemeyecek ve araç çalışmayacaktır. Bu durumda aracı bir kaç kez daha vurdurmaya çalışmak aracın elektrik ve elektronik aksamına zarar verebilir.
Aracınızı vurdurarak çalıştırdığınızda, kayışlar ve diğer motor parçaları için bir anda sert ve ağır bir yük bindiği için yıpranmayı artıracaktır. O sebeple sadece zorunda kaldığınızda yapın. Akü takviyesi yapamayacak durumdaysanız, ya da marş motoru arızalandıysa vurdurmak tek çare oluyor.
Deneyimli sürücülerin için ise, çok dik rampalarda stres yapmadan kalkış yapmasını sağlar. İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu şehirlerde yokuş kalkış desteğine sahip bir araca sahipseniz bir sıfır öndesiniz. Bu özellik manuel araçlarda olduğu gibi, otomatik vites ve yarı otomatik vites araçlarda da bulunmaktadır.
Yokuş Kalkişi nasıl yapılır?
Kalkış yaparken, el freni kullanılmaz. Yokuşta kalkış yapabilmenizin en rahat yolu yarım debriyaj yaparak kalkmaktır. Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır. Araç gaza basmadan kendiliğinden ileri doğru hareket etmek isteyecektir.
 
Geri
Üst