AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vücutta Toksin Biriktiği Nasıl Anlaşılır, Arınma Yolları Neler?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Toksin Nedir?
Vücuda faydası olmayan ve bu nedenle vücut tarafından dışarıya atılmaya çalışılan zehirli maddelere toksin denilmektedir. Özellikle son zamanlarda toksin nedirsoruları çok sık sorulmaktadır. Toksinler sadece dışarıdan alınan maddeler değildir. Bazen vücutta kendi kendine de oluşabilmektedir. Biriken toksinler zehirli hale gelerek vücutta birçok olumsuz etkiye neden olmaktadır.
Vücutta Neden Toksin Birikir?
Sizlerde yorgun, halsiz ve depresif bir hisse kapılıyorsanız toksinin zehirli etkilerine maruz kalmış olabilirsiniz. Vücutta toksin birikmesine neden olan etmenler şu şekilde sıralanabilir:

Gıdalar: Gıda boyaları, katkı maddeleri, kimyasal tatlandırıcılar, işlenen ve genetiği değiştirilen besinler birer toksin olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle gıdaları satın almadan önce içeriğine çok iyi bakılması önerilmektedir. Alkollü içecekler de içeriğinde toksin barındırmaktadır. Bununla beraber yüksek cıva içeren besinlerde de toksin olduğu söylenmektedir. Bu besinlerin tüketilmesi ile beraber vücutta zararlı toksinler birikmektedir.
Temizlik malzemeleri: Beyazlatıcılar, yumuşatıcılar ve deterjanlar temizlik amacı ile kullanılıyor olsa da bu malzemelerin içeriğinde ciddi anlamda toksin bulunmaktadır. Kullanılan bu ürünlerin içeriğinde toksinler havaya karıştığı için nefes aldığınız zaman vücudunuzda olumsuz etkiler yaratmaktadır.
Güzellik ürünleri: Güzel görünmek amacı ile kullanılan çeşitli kozmetik ürünler nedeni ile toksin açısından tehlike yaşanmaktadır. Güneş koruyucuları, parfümler, makyaj malzemeleri, nemlendiriciler ve şampuanlar bu ürünlere örnek olarak gösterilebilir. Bu ürünleri alırken içeriğine bakılması ve organik ürünlerin alınması önerilmektedir.
Vücutta Toksin Biriktiği Nasıl Anlaşılır, Belirtileri Neler?

Birçok kişi bazı rahatsızlıklarını dikkate almasa da bu rahatsızlıkların temelinde toksin maddeler etkili olmaktadır. Bu durumda toksin belirtileri ortaya çıktığı için kendinizde toksin olduğunu anlayarak önlemlerinizi alabilirsiniz. Vücudunuzda toksin biriktiğini gösteren temel belirtiler şunlardır:
Stres
Uykusuzluk
Yorgunluk
Ödem
Hazımsızlık
Gaz
Şişkinlik
Mide ve bağırsak ağrıları
Baş ağrısı
Aniden kilo alma
Sinirlilik hali
Kaslarda ağrı ve kramp
Kas zayıflığı
Cilt sorunları
Vücuttan Toksin Atıldığını Nasıl Anlarız?
Vücuda doğal olarak alınan ve vücuttan doğal yollarla atılan toksin maddeler vücutta çok fazla biriktiği zaman bazı sorunlara neden olmaktadır. Deriden sinir sistemine kadar birçok organ toksinin zehirli maddelerinden etkilenmektedir.

Vücutta biriken toksinlerin atılması konusunda böbrekler, karaciğer, akciğerler, bağırsaklar ve deri katmanları önemli bir görev üstlenmektedir. Bu organlar ne kadar sağlıklı ise toksinlerin vücuttan atılması daha kolay olmaktadır. Toksinlerin vücuttan atılması için uygulanan birçok yöntem ve kullanılan birçok besin bulunmaktadır. Bu yöntemleri uyguladığınız zaman vücudunuzdan toksinleri attığınızı anlamanızı sağlayacak önemli belirtiler şunlardır:
Kilo vermek
Eski gibi çok sık hasta olmamak
Enerjik hissetmek
Gaz kokusunun eskisi gibi kötü olmaması
Cildin yumuşak, parlak ve sağlıklı olması
Düzenli olarak dışkıya çıkmak
Kan basıncının düşmesi
Daha huzurlu ve sakin hissetmek
Yukarıda sıralanan belirtileri kendinizde hissettiğiniz anda uyguladığınız toksin atma yöntemleriolumlu sonuçlar vermiş demektir.
Toksinlerden Arınma Yolları Neler?

Toksinlerden arınma yolları neler sorduğunuzu duyar gibiyiz. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan besinler ve yöntemler şu şekilde sıralanabilir:
Kuru hurma ve yoğurt: Düzenli olarak tüketilen yoğurt sayesinde vücudun savunma sistemi harekete geçmektedir. Hücresel bağışıklıkların daha etkili hale gelmesini sağlayan kuru hurma da toksin atılmasında etkili olmaktadır. İkindi – akşam yemeğinden sonra – yatmadan önce bir çay bardağı yoğurt ile 2 tane çekilmiş hurmayı karıştırarak tüketebilirsiniz.
Taze sebze ve balık: Doğal olarak yağ asitleri içeren balıklarda bulunan bazı mineraller bağışıklığı olumlu olarak etkilemektedir. Bununla beraber ceviz, soya yağı ve tatlı patateste etkili olmaktadır. Her hafta düzenli olarak tüketeceğiniz balığın yanına garnitür sebze eklemeniz de toksinlerin etkisini yitirmesinde yararlı olmaktadır.
Maydanoz ve limon: Toksin atmada en etkili besinlerin başında maydanoz ve limon gelmektedir. Bir gün önceden bir bardak ılık su içerisine maydanoz ve limon koyabilir, ertesi gün aç karına tüketebilirsiniz.
Lahana suyu: Maydanoz ile limon karışımı kadar etkili olan lahana suyunu aç karına tüketmeniz önerilmektedir. Lahanaları kaynatarak içerisine limon sıkabilir ve sabahları aç karına tüketebilirsiniz.
Yeşil çay: En güçlü antioksidanlardan biri olan yeşil çayı toksin atmada kullanabilirsiniz. Vücutta biriken toksinlerin idrar yolu ile atılmasını sağlayan yeşil çayı günlük olarak tüketebilirsiniz. Gün içerisinde en fazla iki fincan yeşil çay içilmesi önerilmektedir.
 
Geri
Üst