- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 130.875
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Vücutta oluşan çatlaklar nasıl geçer?
Vücutta oluşan çatlakların tedavisi, krem, dermarol ve mezoterapi yöntemleriyle yapılabileceği gibi lazerle çatlak tedavisi yöntemiyle yapılabilir. Sıklıkla bacak, kol, koltuk altı, bel, kalça, göbek ve meme bölgesinde oluşan çatlakların tedavisinde kullanılan lazer yönetiminde ağrı ve acı hissi son derece azdır.Çatlak tedavisi işe yarıyor mu?
Striort yeni bir tedavi yöntemidir. Uygulanan seanslarla birlikte cilt çatlaklarında yüzde 80 oranına kadar azalmalar görülür. Çatlaklar üzerinde oldukça etkili bir yöntemdir. Çatlaklar, deri yırtığı olarak da adlandırılır.Spor yapmak çatlakları giderir mi?
Kilo, artan kas kütlesine bağlı olarak değişse dahi çatlaklar gelişebilir. Spor ile desteklenen kilo verme süreci ile kas kütlenizi korurken çatlak oluşumunun önüne geçebilirsiniz.
Çatlak nedir?
Çatlaklar derinin dermis tabakasında cildin aşırı gerilmeye dayanamamasıyla ortaya çıkan yırtıklardır. Cilt çatlaklarının asıl nedeni hormonlardır. Bu nedenle hamilelik, ergenlik, hızlı kilo alma, aniden zayıflama gibi değişimler hormonal değişimlere de eşlik ettiğinden ciltte çatlaklara neden olur.Deride oluşan çatlaklar nasıl geçer?
Çatlamış deri bir daha eskisi haline gelemez fakat çatlakların mevcut şiddetini azaltmak mümkündür. Bu durum için kullanılan çeşitli tedaviler vardır. Kimyasal peeling, fototerapiler, karboksiterapi, mezoterapi, lazer tedavileri ve lokal retinoik asitler bu tedavilerdendir.Çatlakları yok etmek mümkün mü?
Vücutta meydana gelen ani değişim sırasında cildin dermal tabakasında hasar görür ve vücut çatlakları oluşur. Ciltte oluşan bu hasarı tedavi etmeden çatlak izlerinden kurtulmak mümkün değil. Bu nedenle vücut çatlaklarının yok olması için kolajen üretiminin artırılması ve cildin kendi kendini onarması beklenmelidir.
Çatlak Kendiliğinden Geçer mi? Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.
Deli, çatlak, kafadan kontak, kaçık, manyak, uçuk, acayip, tuhaf… ve daha bir sürü şey. Bazı kızlar arkadaşları arasında ve hatta ailesinde bu gibi lakaplarla anılır ve gerçeklik payı da bir hayli fazladır.
Vücutta oluşan çatlaklar neden olur?
Aşırı kilo alıp verme, ergenlik dönemi kas yapısının gelişmesi, vücut geliştirme gibi durumlarda vücutta belli yerlerde çatlaklar görülür. Çatlak oluşmasının başka bir sebebi de hormonlardır. Hormonal değişim sonucu kişide deri çatlağı görülebilir. Deri çatlağı oluşumu kilo ile ilişkilendirilmiştir.