AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vucutta dokuntu hangi hastaligin belirtisidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Vücutta döküntü hangi hastalığın belirtisidir?​

Birden çok sindirim sistemi problemi tüm vücutta döküntü görülmesine yol açabilir. Bunlar çölyak hastalığı, karaciğer hastalığı, anemiyle alakalı demir eksikliği ve böbrek problemleridir.
Ateş vücutta döküntü yapar mı?
Ateş 3-5 gün sürer ve kriz şeklinde düşer. Ateşin düşmesini takiben 12- 24 saat sonra gövdede daha yoğun olan, gül renginde, kaşıntısız, 2-3 mm büyüklüğünde makülopapüler döküntü olur. Daha sonra döküntü yüze ve ekstremiteye yayılır. Döküntü 1- 3 günde geçer.
Yörük hastalığı nedir?
Kızıl hastalığı, A grubu beta hemolitik streptokoklar adı verilen bir grup bakterinin neden olduğu bir enfeksiyon hastalığıdır. Hastalık, strep boğaz enfeksiyonu etkeniyle aynı organizma olan Streptococcus pyogenes (S. pyogenes) bakterileri tarafından salınan bir toksinden kaynaklanır.

Döküntüye neden olan hastalıklar?​

Döküntülü bir hastalığın ayırıcı tanısında viral etkenlerden kızamık, kızamıkçık, kızıl, suçiçeği, eritema enfeksiyosum (beşinci hastalık), roseola infantum (altıncı hastalık), Epstein-Barr virüs, Sitomegalovirüs, el-ayak-ağız hastalığı etkeni olan Koksaki virüs, Kırım Kongo kanamalı ateşi ve Kawasaki hastalığının …
Kızılyörük nasıl olur?
Deri bütünlüğünün bozulması sonucu bakterilerin alt deri tabakasına (dermise) ve yüzeysel lenf damarlarına ulaşıp bu bölgeyi enfekte edip çoğalmasıyla oluşur. Buradaki bakteriye karşı vücudun gösterdiği reaksiyonla deride kızarıklık, sıcaklık artışı, şişlik ve ağrı oluşur.
Yılancık hastalığı nasıl tedavi edilir?
Penisilin gibi antibiyotikler, erizipel için normal tedavidir. Daha az şiddetli bir durumda, evde ağızdan reçeteli bir ilaç almanız mümkün olabilir, ve seyri genellikle bir hafta sürer. Daha ciddi hastalıklar genellikle antibiyotiklerin intravenöz olarak uygulanabildiği hastanede tedavi edilir.
Ateş, halsizlik, karın ve başağrısı ile kendini gösterir. Ateş başlangıcından 1-2 gün sonra vücutta kırmızı yuvarlak kabarık lekeler şeklinde başlayan döküntüler 1-2 saat içinde içi su dolu vesiküller halini alır. Gövdeden başlayıp baş ve yüze yayılır.
Kızıl hastalığının belirtileri nelerdir?
Kızıl hastalığı ile ilişkili diğer belirti ve semptomlar arasında;
Kızılın en tipik belirtisi nedir?
Hastalığın genel belirtileri kendini kötü hissetme, yorgunluk ve baş ağrısıdır. Hastalık, ani ve şiddetli bir biçimde başlar. Titreme, hızla yükselen bir ateş (40°C-41°C), huzursuzluk, baş ağrısı, bulantı, kusma, solunum güçlüğü, karın derisinde ve yüzde kızarıklık, çene ve ağız çevresinde solukluk görülür.
 
Geri
Üst