AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vucut Direncini Artıran Besinler

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Vucut Direncini Artıran Besinler Nelerdir


Hastalıklara yakalanmamak ve sağlıklı bir hayat surebilmek icin vucut direncimizin guclu olması gerekiyorBağışıklık sistemimizin kuvvetli olması icin neler yemeliyiz, hangi meyve ve sebzeler vucut direncini artırır

imagesvucutdirenciniartiranbesinler5adbc3cc9d012

Vucut Direncini Arttıran Bitkiler ve meyveler şunlardır:

Narenciye Turleri:

C vitamini deposu olarak bilinen portakal, mandalina, limon ve greyfurtu kış aylarında bol bol tuketmenizde fayda var Ozellikle limon tuketmeye ozen gostermelisiniz Corbanıza ve salatalara bol miktarda limon sıkmalısınız Su icine de limon suyu sıkarak icebilirsiniz

Okaliptus:

Solunum yolları icin okaliptus iyi bir antiseptiktir Ozellikle balgamlı oksurukte okaliptus cayı faydalıdır Piyasada ceşitli şekillerde okaliptus cayları hazır olarak satılmakla birlikte kendiniz de evde hazırlayabilirsiniz Okaliptus cayı şoyle yapılır: Bir bardak sıcak suya 34 yaprak ufalanarak konur 20 dakika suzulur, gunde 24 bardak icilir

Nane:

Nanenin icerisinde bulunan mentol, midenin normal calışmasını sağlar ve mide yanmasını gecirir Ayrıca vucuda giren grip mikrobuna karşıda savaşır Nane cayı, baş ağrısı, grip, stres mide yanması gibi hastalıkar icin faydalıdır

Kekik:

Dezenfekte edici ve balgam sokturucu ozellikleri olan kekik de faydalıdır Oksuruk ve ust solunum yolları iltihabında kekik cayı ya da gargarası kullanabilirsiniz

Adacayı:

Adacayı da dezenfektan ve mikrop kırıcı ozellikleriyle gribe karşı yardımcınızdır Gunde birkac bardak icmenizde fayda vardır

Salep:

Soğuk kış gunlerinin sıcak iceceklerinden olan salep de oksuruk keser ve balgam sokturur

Mahlep:

Mahlep ağacının tohumları sut veya su icerisinde kaynatarak kullanılabilinir Ya da ezilerek balla karıştırılır Kurutulmuş ve oğutulmuş mahlep tohumları simit, kurabiye gibi şeylere katılabilinir Kandil simitlerinin has kokusu mahlep kokusundandır

Sarımsak:

Sarımsağın antiseptik ve bağışıklık sistemini guclendirici etkisi cok eskiden beri bilinmektedir Salgın hastalıklara karşı koruyucu ozelliği vardır Gun icinde 34 diş sarımsak yemek yeterlidir

Karanfil:

Karanfilin de koruyucu etkisi vardır Komposto ve corbaların icine 12 adet karanfil atabilirsiniz Salgın hastalıklar zamanında icme sularının icine 12 adet karanfil atılır Karanfili ağzınıza atıp ciğnemek de ortamdaki mikroplara karşı koruyucu etkisinden faydalanmanızı sağlar

Zencefil:

Zencefilin de direnc arttırıcı ozellikleri vardır Toz haline getirilmiş zencefili yiyeceklerin uzerine serpebilir veya icerisine katabilirsiniz, orneğin hamur işleri icin una kataılabilinir onur Zencefil cayı da faydalıdır

Anason:

Gunde 5 gram gibi az miktarda alınacak anason da faydalıdır Uzun sure ve yuksek dozda anason almamalısınız Anason cayı da sizin icin faydalı olabilir:

Biberiye:

Biberiyenin yaprakları ve ciceklerinden yapılacak bitki cayı faydalıdır Biberiye esansı ile masaj yapılabilinir

Defne:

Grip ve ateş nobetlerinde defne cok faydalıdır Ozellikle et yemeklerinde, soslarda ve sebze corbalarında defne kullanabilirsiniz

Ihlamur:

Solunum yollarındaki mikropları temizlemek icin kış aylarında eskiden beri evlerimizden eksik olmayan ıhlamur cayını deneyebilirsiniz Oksuruğu keser ve gribi iyileştirir Bir bardak sıcak suyun icine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ıhlamur yaprağı konulur ve 1015 dakika sonra suzulur Ihlamur cayı icine bir miktar bal katarak icilir

Kereviz:

Kerevizin de solunum yollarını temizleyici ozelliği vardır Oksuruğu keser Kerevizin sapı, yaprağı ve kokunu kullanabilirsiniz Salata olarak tuketebileceğiniz gibi yemeğini de yapabilirsiniz

Maydanoz:

Ciğ olarak tuketilen maydanozun da koruyucu etkisi vardır

Vanilya:

Vanilya kendine has kokusu ile genelde pastalarda ve keklerde kullanılır Bu guzel kokulu vanilyanın solunum yollarını temizleme ve oksuruğun kesilmesine yardımcı olma ozelliği bulunmaktadır

Tarcın:

Bal ya da limon suyuyla birlikte alınan tarcının boğazdaki yanmaları kesme ozelliği vardır

imagesvucutdirenciniartiranbesinler5adbc3cdae597


Malzemeleri

1 adet ayva
1 adet Elma
1 adet Armut
Tahin ve Pekmez
Hibiskus bitkisi

Hazırlanışı ve Kullanımı

Ayvanın cekirdeklerini cıkarın ve ortadan ikiye bolun Ayvayı, cekirdekleri ile birlikte haşlayın Renk vermesi icin Hibiskus bitkisini de icine ekleyin Ayvalar haşlandıktan sonra, sudan cıkarın Tat vermesi icin, ayvanın ortasına elma ve armut rendesi koyun Uzerine tahin ve pekmez dokup, fırından pişirin

Sağlıklı beslenme onerileri

Meyve suları ve su normal soğukluklarda icilmelidir

Ispanak, roka, tere, maydonoz, ıspanak, turp ceviz fındık ve turp cok faydalıdır Bunları blendırdan gecirip, kanser hastaları hergun bir bardak icmeli

Kahvaltıda bol bol sebze yemek gerekir Cunku sebzeler temizleyicidir Maydonoz, dereoru ve tere gibi sebzeler, uzerine limon sıkılarak yenilmelidir

Pekmez ve susam vucut icin cok onemlidir
 
Geri
Üst