AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Volvo Tir hangi motoru kullaniyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Volvo Tır hangi motoru kullanıyor?​

Volvo Kamyon’un mevcut Euro 5 motoruyla bir araya getirilen bu teknoloji yeni Euro 6 motorun temelini attı.

Volvo FH16 750 Kac silindir?​

Üstten eksantrik miline, silindir başına dört valfe ve birim enjektörlerine sahiptir ve sıralı altı silindir bulunuyor.

Volvo Tır kaç motor?​

Volvo Tır kaç motor?
Yüksek performansa sahip bu kamyon ise tek bir amaca hizmet etmesi için geliştirildi; Volvo’nun 2012 yılında kırdığı hız rekorunu ileriye taşımak. Iron Knight (Demir Şövalye) ismi verilen kamyon 2400 beygir ve 6000Nm tork üreten 13.0 litrelik D13 turbodizel motordan gücünü alıyor.

Volvo Tır motoru kim üretiyor?​

Volvo, tır, otobüs, otomobil, iş makinesi, deniz motoru ve endüstriyel motor üreten firma….Volvo.
Kurulduğu ülke | İsveç
Kurucusu | Assar Gabrielsson ve Gustav Larson
Adının kaynağı | Volvo Latince Yuvarlanıyorum anlamına gelmektedir.

Volvo motoru nerede üretiliyor?​

Göteborg (İsveç) ve Gent (Belçika) Avrupa’daki başlıca otomobil üretim tesislerinin yanı sıra, Volvo Cars 1930’lardan beri Skövde’de (İsveç) motor üretimi yapmakta. Gövde parçalarının üretimi ise 1969’dan beri Olofström’de (İsveç) yer almaktadır.

Volvo FH16 kaç beygir?​

Volvo FH16 kaç beygir?
VOLVO Kamyon, 700 beygir gücündeki FH16 modeli ile dünyada ve sektörde yine bir ilke imza attı. Ticari amaçlı üretilen bir kamyon, en ağır ve zorlu taşıma görevleri için tasarlanan bu kadar güçlü bir motorla ilk kez piyasaya sürüldü.
Volvo motoru hangi marka?​
PSA (Peugeot S.A. – Peugeot – Citroen Grubu) Fransız PSA grubu uzun zamandır Ford, BMW, MINI ve Volvo markalarına motor tedarik ediyor.
Volvo araba parçaları nerede üretiliyor?​
Gövde parçalarının üretimi ise 1969’dan beri Olofström’de (İsveç) yer almaktadır. Şirket, Kuala Lumpur (Malezya) ve Bengaluru’daki (Hindistan) montaj tesislerinin yanı sıra Şangay, Stockholm, Lund (İsveç) ve Sunnyvale’de (ABD) araştırma ve geliştirme merkezlerini işletiyor.

Volvo Tır'ın kullandığı motor hakkında detay vermek gerekirse, Euro 5 motoruyla bir araya getirilen teknoloji yeni Euro 6 motorun temelini atmıştır. Volvo FH16 750 ise silindir başına dört valfe ve birim enjektörlere sahip, sıralı altı silindir içeren bir yapıya sahiptir. Bu model, üstten eksantrik miline sahiptir. Diğer bir detay ise Volvo Tır'ın 2012 yılında kırdığı hız rekorunu ileriye taşımak için geliştirilen Iron Knight kamyonunun, 2400 beygir güç ile 6000Nm tork üreten 13.0 litrelik D13 turbodizel motordan güç aldığını belirtmektedir.

Volvo'nun motorlarını üreten firma ise Volvo'dur. İsveç merkezli Volvo, tır, otobüs, otomobil, iş makinesi, deniz motoru ve endüstriyel motor üretmektedir. Firmanın adı olan "Volvo" Latince kökenli olup, "Yuvarlanıyorum" anlamına gelmektedir.

Volvo motorlarının üretim yeri ise Göteborg (İsveç) ve Gent (Belçika)’dir. Ayrıca Avrupa’daki otomobil üretim tesislerinin yanı sıra, Volvo Cars motor üretimini Skövde’de (İsveç) yapmaktadır. Gövde parçalarının üretimi ise Olofström’de (İsveç) gerçekleşmektedir.

Son olarak, Volvo FH16 modelinin 700 beygir gücünde olduğunu belirtmek isterim. Ticari amaçla üretilen bu kamyon, en ağır ve zorlu taşıma görevleri için tasarlanmış güçlü bir motora sahiptir. Volvo ayrıca PSA grubundan motor tedarik etmektedir ve araştırma ve geliştirme merkezlerini çeşitli bölgelerde işletmektedir.

Geri