Volkanik Pasta

theking

Yeni Üye
Volkanik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek harcı için
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 buçuk su bardağı +3 silme yemek kaşığı un
Keki ıslatma için;
1 su bardağı süt
Arası için sırasıyla:
1 paket vanilyalı pasta kreması
1 paket sütlü petibör bisküvi
1-2 adet muz
Damla çikolata ve fındık parçaları
1 paket çikolatalı puding

Volkanik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Uzun bir aradan sonra defterinize eklenmeye değer farklı birleşimli bir pasta ile geldim. Hep aynı pastaları yapmaktan bazen sıkılıyoruz gerçekten. Ne yapsam derken, biraz da meşhur pastanesinin volkanik pastasından ilham alarak yaptım. Yiyenler çok beğendi inşallah siz de beğenirsiniz Hemen tarife geçiyorum.
Öncelikle çikolatalı puding ve pasta kremasını hazırlayıp bir kenarda soğumaya alalım.
Daha sonra kek harcı için oda ısısındaki yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
Daha sonra diğer tüm malzemeleri de ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
Kek soğuduğunda üzerinden biraz sıyıralım üzerine serpmek için. 1 su bardağı sütü sıyırdığımız kekin üzerine gezdirelim.
İlk olarak pasta kremasını yayalım. Üzerine sütün içinde ıslattığımız petibörleri, muzu ve fındık parçalarını ekleyelim.
Daha sonra pudingi üzerine gezdirip ayırıp ufaladığımız kek parçalarını serpiştirelim.
Süslemek için hazır çikolata sosu fındık vs kullanabilirsiniz. 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Volkanik Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Geri