Volkanik gazlar iklimi etkiler mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.706
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Volkanik gazlar iklimi etkiler mi?​

Biliminsanlarına göre duman ve kül yayarak iklimi değiştirme gücüne sahip volkanik patlamaların aslında sebebi değişen iklim olabilir.
Süper volkanların patlaması sonrasında dünyada görülmesi beklenen en önemli değişiklik nedir?
Birincil tahribatın yanında bir süper yanardağı patlamasıyla küresel iklim değişikliği gelir. Volkanik kış adı da verilen bu olayla sıcaklık, bütün Dünya’da birkaç derece düşer.
Volkan patlamalarında ortaya çıkan ozon tabakasını incelememektedir.?
Bu etkiler, üç şekilde gruplanabilir: Volkan patlamaları sırasında ortaya çıkan küçük partiküllerin insan ürünlerinden atmosfere salınan kloroflorokarbon gazıyla etkileşime geçmesi sonucu ozon tabakasının inceldiği görülmüştür. Volkan partikülleri, direkt olarak tabakayı inceltmese de kloroflorokarbon etkisini arttırmıştır.

Volkanların Dünya ikliminin genelini de etkiler.?​

Bu kül parçaları aynı zamanda havadaki partiküllerin eksi ve artı yüklenmesine neden olarak şimşek çakması gibi olayları da doğurur. Aynı zamanda volkan patlamalarıyla atmosfere salınan asidik maddeler, atmosferde su damlalarıyla karışarak asit yağmurlarına neden olur. Volkanların aynı zamanda dünya ikliminin genelini de etkiler.
Volkanik patlamaların atmosfere saldığı sülfür?
Volkanik patlamaların atmosfere saldığı sülfür açısından zengin gazlar ve kül partikülleri, havadaki su buharı ile birleşerek troposferin yüksek katlarında, çok yoğun bulutlar oluştururlar. Bu bulutların içindeki sülfirik asit içeren damlacıklar, güneş ısısını emer ve bu ısıyı uzaya geri yansıtırlar.
Peki, Volkan patlamaları nelerdir?
Aynı zamanda volkan patlamalarıyla atmosfere salınan asidik maddeler, atmosferde su damlalarıyla karışarak asit yağmurlarına neden olur. Volkanların aynı zamanda dünya ikliminin genelini de etkiler. Bu etkiler, üç şekilde gruplanabilir:
 
Geri
Üst