AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Voleybolda arka oyuncu blok yapabilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.172
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Voleybolda arka oyuncu blok yapabilir mi?​

Bütün blok yapacaklar smaçörlerin kimler olduğunu ve pasörün ön veya arka oyuncu olduğunu bilmelidirler. Pasör ön oyuncu ise plase atabilir veya ikinci topa vurabilir. Ön sıra ve arka sıra savunmacıları buna hazır olmalıdırlar. Pasör arka oyuncu ise onu dikkate alıp savunma yapmaya gerek kalmaz.

Voleybol cezaları nelerdir?​

Voleybol cezaları nelerdir?
Madde 12 – Bu Talimata göre verilecek cezalar; 12.1. ihtar cezası, 12.2. yarışmadan men cezası, 12.3. hak mahrumiyeti cezası, 12.4. yarışmayı seyircisiz oynatma cezası, 12.5. saha kapatma cezası, 12.6. puan indirme cezası, 12.7. küme düşürme cezası, 12.8. para cezasıdır.

Voleybol kaç kişiyle oynanır ve kuralları nelerdir?​

Voleybol, altışar oyuncudan oluşan iki takımla oynanıyor. Erkeklerde 2,43 metre, kadınlarda 2,24 metre yüksekliğinde bir fileyle bölünen sahada gerçekleşen voleybol oyunları, topu rakip takımın alanındaki zemine düşürme amacı taşıyor.

Voleybolda kimler blok yapabilir?​

Voleybolda kimler blok yapabilir?
Sadece ön hat oyuncularının bloğu tamamlamasına izin verilir, ancak topla temas edildiği anda vücudun herhangi bir kısmının file üst kenar seviyesinin üzerinde olması gerekir.
Voleybolda plase ne demek?​
Plase, smaçla benzer şekilde başlayan ancak smaca kıyasla çok daha yumuşak yapılan vuruşları tanımlar. Smaçörler, rakip takımın alanında bir boşluk gördüklerinde, filenin dibinden plase vuruşu yaparak karşı takım oyuncularının topu karşılamasını önlemeye ve sayı almaya çalışır.

Voleybol nedir ve kuralları kısaca?​

Voleybol nedir ve kuralları kısaca?
Voleybol, 9 metreye 18 metrelik bir alan içerisinde 6 kişiden oluşan iki takım tarafından elle oynanan bir spor dalıdır. Voleybolda amaç topun karşı tarafın saha zemininde temas ettirilmesini hedefleyip sayı almaktadır. Kim daha çok sayı alırsa ise o kazanmış olur.

Voleybol oyun kuralları kısaca nelerdir?​

Voleybol Kuralları Nelerdir?
- Voleybol topu 260 – 280 gram ağırlığında ve 65 cm genişliğinde olmalıdır.
- Voleybol sahası 9 x 18 metredir ve tam ortadan ikiye ayrılır.
- Oyun esnasında hiçbir oyuncu rakip sahaya basamaz.
- Voleybol sahasının orta çizgisinde bulunan file, sahayı iki eşit yarı sahaya böler.

Voleybolda blok yaparken nelere dikkat edilmeli?​

Voleybolda blok yaparken nelere dikkat edilmeli?
Aşağıya bakmaz veya açısı değiştirilemez. Blokçu dik olarak sıçrar. Kollar düz ve omuzlardan parmak uçlarına kadar gergindir. Baş parmakların açıklığı topun aradan geçemeyeceği kadardır.

Voleybol da plase ne demek?​

Pasör ne anlama gelir?​

Pasör ne anlama gelir?
Voleybolda, ikinci vuruşu kullanarak takım arkadaşının son vuruşu yapıp topu diğer tarafa atması için topu ağın üstüne yükselten oyuncu, aktarıcı, pasçı.
Voleybol oyun kuralları nelerdir?​
Voleybol oyunu servisle başlar. Servis atışı topa el içi, kol ya da yumrukla vurularak yapılabilmektedir. Servis atışı ile gelen topu karşılayan takım, en fazla 3 vuruşla topu tekrar diğer yarı sahaya göndermesi gerekiyor. Oyuncular oyun esnasında topa 2 kere üst üste vurması yasaktır.
 
Voleybol oyunu altışar oyuncudan oluşan iki takım arasında oynanan bir spor dalıdır. Erkeklerde 2,43 metre, kadınlarda 2,24 metre yüksekliğinde bir file ile bölünen sahada gerçekleşir. Oyunun amacı, topu rakip takımın alanındaki zemine düşürmektir. Voleybolun kurallarına göre, topu rakip sahanın zeminine düşürerek sayı alan takım oyunu kazanır.

Voleybolda blok yapmak için sadece ön hat oyuncularına izin verilir. Blok yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Blokçu, dik olarak sıçramalı, kolları düz ve omuzlardan parmak uçlarına kadar gergin olmalıdır. Baş parmakların açıklığı, topun aradan geçemeyeceği kadar olmalıdır. Blok yaparken aşağıya bakılmamalı ve açı değiştirilmemelidir.

Pasör ise voleybolda takım arkadaşının son vuruşunu yapabilmesi için topu diğer tarafa aktaran oyuncudur. Pasör, ikinci vuruşu kullanarak takımın hücumunu yönlendirir ve topu rakip alana hareket ettirir.

Voleybolun ceza sistemine göre çeşitli cezalar uygulanabilir. Bunlar arasında ihtar cezası, yarışmadan men cezası, hak mahrumiyeti cezası, yarışmayı seyircisiz oynatma cezası, saha kapatma cezası, puan indirme cezası, küme düşürme cezası ve para cezası bulunmaktadır.

Voleybolun genel kuralları arasında, topun belirli ağırlık ve boyutlarda olması, sahanın belirli boyutlarda olması, oyuncuların rakip sahaya basmaması gibi kurallar bulunmaktadır. Oyun sırasında topa 2 kere üst üste vurma kuralı da oyunda öne çıkan kurallardan biridir.
 
Geri
Üst