- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Voleybol ilk nerede bulundu?
ABD’nin Massachusetts eyaletinde, Genç Erkekler Hristiyan Birliği (YMCA) adındaki spor kulübünde çalışan beden eğitimi öğretmeni William G. Morgan tarafından 9 Şubat 1895’te tasarlandı.Voleybol ülkemize nasıl geldi?
Türkiye’de voleybola ilgi 1919’larda başladı . Ülkenin ilk beden eğitimi öğretmenlerini yetiştiren Selim Sırrı Tarcan, Türkiye’de voleybol sporunun altyapısını okullarda kurarak başlatan ilk isimdir.Voleybol oyunu kısaca bir voleybol filesi ile ortadan ikiye bölünmüş bir sahada, altışar oyuncudan oluşan iki takımın karşı karşıya oynağı bir spor dalıdır. Bu oyunun belli kuralları olan ve topa elle vurulup karşı takımın topu karşılayamamasının hedeflendiği oyun olarak da adlandırılmaktadır.
Voleybol Nerede Oynanır?
Voleybol oynayacağınız yer kapalı veya açık bir alan olabilir. En çok tercih edilen ise kapalı salonlardır. Kapalı salonların zemini voleybol oynamaya daha müsaittir. Voleybolun içerisinde olması gereken kurallar vardır.
Voleybolu ilk kim oynamıştır?
1895: William G. Morgan voleybol oyununu yarattı.
Neslihan Demir voleybolu neden bıraktı?
Final oynamayı hak ettiğimizi düşünüyorum ama bazen bazı şeylerin önüne geçemiyorsunuz. Kontrolünüzden çıkıyor her şey ve olmuyor. Ben gelmeden önce bir sakatlık yaşamıştım. İki tane iğne olup çıktım maça ama yine de bir şey yapmadım.Voleybol Türkiye’ye kaç yılında Amerikalılar tarafından getirilmiştir?
Türkiye’de Voleybolun Tarihi Voleybol, Türkiye’ye de Y.M.C.A. üyeleri tarafından getirilir. 1919 yılında Dr. Deaver isimli Amerikalı bir doktor, Türkiye’de görev yaparken arkadaşlarına voleybol oyununu tanıtır.Amerika’lı beden eğitimi öğretmeni William G.Morgan tarafından 1895’te kurgulandı ve kapalı alan sporu olarak oynanmaya başlandı. Oyunun adı; topa yere değmeden vurma ilkesinden (vole) yola çıkarak “voleybol” olarak konuldu ve bu adla tanındı.
Olimpiyatlarda voleybol kaç set?
Olimpiyat Oyunları bünyesinde oynanan voleybolda diğer organizasyonlara nazaran önemli bir kural değişikliği yok. Her iki kategoride de beşer set üzerinden oynanan maçlarda ilk dört set için 25 puan, final seti için 15’lik (ve 2 sayılık fark) puan sistemi burada da geçerli. Eurosport uygulamasında mevcuttur.
Milena Rasic voleybolu bıraktı mı?
Vakıfbank Spor Kulübü, 2014-2015 sezonundan bu yana formasını giyen Sırp voleybolcu Milena Rasic ile yollarını ayırdıklarını duyurdu. Sultanlar Ligi’ni birinci sırada tamamlayan Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı, yedi sezondur formasını giyen hücum oyuncusu Milena Rasic ile yollarını ayırdıklarını açıkladı.