Volavan (İtalyan Salatalı)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Volavan (İtalyan Salatalı) Tanımı İçin Gereçler
24 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
İtalyan salatası için;
1 kavanoz garnitür konserve
1 kase mısır
1 kase kaşar peyniri (küp küp doğranmış)
7 adet orta büyüklükte kornişon turşu
1 paket dana macar salam (piliç salamda olabilir )
5 kaşık mayonez
5 kaşık süzme yoğurt
Tuz

Volavan (İtalyan Salatalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak salatamızı hazır edip bir kenarda bekletelim.
Salatamız için garnitürümüzün suyunu süzüp uygun bir kaba alalım.
Akabinde mısır ve küp küp doğranmış kaşar peyniri ve turşumuzu ekleyelim.
Son olarak salamı ekleyip mayonez,yoğurt ve tuzunu ekleyerek karıştıralım.
24 adet milföy hamurunu yumuşamaları için buzluktan çıkartıp, oda sıcaklığında 10 dk kadar bekletelim.
Akabinde tezgahın üzerine yağlı kağıt serelim.
Üzerine milföyleri alıp su bardağı ve çay bardağı yardımıyla halkalar çıkartalım. 24 adet büyük yuvarlak modül çıkartın. 12 adet hamurun ise, orta kısmını çıkararak halkalar elde edin.
Yani toplamda benim yaptığım volavan sayısına nazaran 24 tane milföy gidiyor. Siz adedini azaltıp çoğaltabilirsiniz. )
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize daire biçimindeki halkayı en alt taban olarak yerleştirilip ,yumurta akı sürerek öbür ortası delik halkayla birleşmesini sağlayıp,üst üste koyalım.
Akabinde halka kısmına yumurta sarısını sürüp,milföyün tabanına çatal yardımıyla delikler açalım.
190 derecelik evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika kabarıp kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan volovanların ortalarına salatamızdan yerleştirip servis edelim. Afiyet olsun.
Volavan (İtalyan Salatalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst