AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vizyon ve misyon nedir nasil yazilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Vizyon ve misyon nedir nasıl yazılır?​

Vizyon gelecekte gelinecek yani hedeflenen noktayı temsil eder. Misyon ise bu vizyona hangi şekilde ve ne yaparak gelineceğinin mesajlarını verir. Kurum kültürü oluşturmak başta çalışanların, daha sonra müşterilerin, kurumun vizyonu ve misyonunu doğru anlamasıyla ve içselleştirilmesiyle gerçekleşir.

Misyon nedir kısaca tanımı?​

İngilizcedeki “mission” (görev) kelimesinden gelen misyon kelimesi bir kurumun kuruluş amacını, şu andaki varoluş nedenini, tarihini, kurucusu hakkındaki bilgileri, temel sorumluluklarını, kimlere ve hangi alanda hizmet ettiğini ifade eden metinlerin başlıklarında kullanılır ve çoğu zaman “Misyonumuz” şeklinde geçer.

Misyon sahibi olmak ne demek?​

Misyon sahibi olmak ne demek?
Misyon, bir şirketin bugün neyi, kimin için, kimlerle ve nasıl yaptığını gösterir. Her ikisini birleştirdiğimiz zaman, gelecekte olmak istediğimiz (vizyon) noktada olmak için bugün neleri, nasıl yapıyoruz (misyonun) yanıtını, şirketin vizyon ve misyonunda kısa, öz ve anlaşılabilir şekilde ifade etmiş oluruz.

Vizyon nedir nasıl yazılır?​

Vizyon nedir nasıl yazılır?
Vizyon, firmanızın varacağı adrestir….
- Misyon ve vizyon öncelikle kısa olmalıdır.
- Basit, net ve kolay anlaşılır olmalıdır: Kısa bile olsa, büyük lafların edildiği, karmaşık, gösterişli ama kimsenin anlayamayacağı bir metin hiçbir işinize yaramayacaktır.

Mizyon ve vizyon nedir?​

Vizyon, bahsedilen kurumun/firmanın/topluluğun gelecekteki hedefleri hakkında bilgi verir. “Amacımız nedir, nerelere gelmek istiyoruz?” gibi soruları yanıtlar. Misyon ise, bahsedilen kurumun/firmanın/topluluğun kurulma amacı hakkında bilgi verir.

Vizyon sahibisin ne demek?​

Vizyon sahibi olmayı ise gelecekle ilgili net bir resme sahip olmak anlamında kullanıyoruz. Gelecek resmi dendiğinde beraberinde hayal kurma çağrışır. Ancak bir vizyon ile hayal arasında fark, vizyonun değerler, kaynaklar, yapabilirlik, yeterlilik ve yetkinllikleri temel almasıdır.
 
Vizyon ve misyon kavramları bir kurumun veya organizasyonun temel değerlerini, hedeflerini ve yol haritasını belirlemede önemli bir role sahiptir.

**Vizyon Nedir?**
Vizyon, kurumun gelecekte ulaşmayı hedeflediği noktayı temsil eder. Genellikle "nerelere gelmek istiyoruz?" sorusunun cevabını içerir. Vizyon, organizasyonun ileriye doğru attığı adımların yönünü belirlemekte yardımcı olur. Bu yüzden vizyon belirlerken hedeflerin net, ilham verici ve motivasyon sağlayıcı olması önemlidir. Kısaca, vizyon bir organizasyonun "nereye ulaşmak istediği"ni ifade eder.

**Misyon Nedir?**
Misyon ise bir organizasyonun varoluş nedenini, bugünkü faaliyetlerini, hangi değerleri önemsediğini ve kimlere hizmet ettiğini belirten metinlerdir. Genellikle "şu anda kimin için ve nasıl hizmet ediyoruz?" gibi soruların cevaplarını içerir. Misyon, organizasyonun temel amacını ve değerlerini yansıtır. Misyonun açık, anlaşılır ve yapıcı bir şekilde ifade edilmesi, çalışanlar ve paydaşlar arasında uyum ve motivasyon sağlar.

**Vizyon ve Misyon Arasındaki Farklar**
Vizyon, gelecekte ulaşılması arzulanan hedefleri, yönelimleri belirtirken; misyon, organizasyonun mevcut durumunu, değerlerini ve temel amaçlarını ifade eder. Vizyon, geleceğe dair büyük resmi gösterirken; misyon, organizasyonun varoluş nedenini ve bugünkü faaliyetlerini tanımlar.

Özetle, organizasyonların başarılı olması ve etkili bir şekilde yol alabilmesi için vizyon ve misyonlarının belirlenmesi, çalışanlar, müşteriler ve paydaşlar ile doğru şekilde paylaşılması ve içselleştirilmesi önemlidir. Bu sayede kurum kültürü oluşturularak, ortak hedeflere doğru kararlı ve tutarlı bir şekilde ilerlenebilir.
 
Geri
Üst