- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 224.665
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Vızıltı tekniği nedir?
Vızıltı gruplarında önemli olan belli bir öğrencinin belirli bir süre bir konu üzerinde tartışması ve sonunda varılan kararların açıklanmasıdır. Bu tür grup tartışması 4′le 36 dakika arasında sürebileceği için Vızıltı gruplarına “kısa süreli tartışma grupları” da denilmektedir.Benzetim yöntemi nedir?
Benzetim, dinamik bir sistemin özelliklerini ve davranışlarını bilgisayar aracılığıyla değerlendiren bir tekniktir. Bir simülasyon modeli, temel olarak “ne-eğer” (what-if) analizlerinin yapılmasını sağlayan bir araç olarak ele alınmalıdır. Benzetim modelleri aracılığı ile en kötü durum senaryoları da incelenebilir.Öğrencilerin birbirlerini tanımasına, görüşlerini, çözümlerini birebirleriyle paylaşmalarına el verişli yeni bir öğrenme tekniğidir. 4.öğrencilerin yazacaklarını bitirdikten sonra kâğıtları üzerlerine takmaları ve sınıfta birbirlerinin üstlerindekileri okuyarak dolaşmaya başlarlar.
Soru-cevap yöntemi nasıl uygulanır?
Soru-cevap yöntemi nasıl uygulanır?Soru-cevap yönteminin iyi kullanımı için neler yapılmalıdır? Soru, dilbilgisi kurallarına uygun olarak sorulmalıdır. “Niçin”, “neden”, “nasıl”, “kim”, “ne zaman” gibi soru ekleri ile başlamalı veya soru ekleri ile bitmelidir. “Evet-hayır” sorularından kaçınmalıdır.
Vızıltı grupları kaç dakika?
Vızıltı grupları kaç dakika?Dört ila otuz altı dakika arasında sürebileceği için vızıltı gruplarına «kısa süreli tartışma grupları» da denir. Fikir tartışması: kısa süreli tartışma gruplarından olan fikir taramasında 4-9 kişiden oluşan belli bir konu üzerinde 5-10 dakika konuşulur.
Philips 66 yöntemi nedir?
Philips 66 Tekniği, öğrencilerin verilen bir konuyu gruplar halinde ve kısa sürede tartışması temeline dayanan bir tekniktir. Öğretmen 6 kişilik gruplar oluşturur ve her gruba tartışma süresi olarak 6 dakika verilir.Benzetim neden kullanılır?
Bir araç olarak kullanılan benzetim, günümüzde mevcut olan ve ileride mevcut olabilecek işlemler hakkında objektif bilgiler sağlar. Taklit edilen gerçek bir olay, genelde bilgisayar yardımıyla modellenmektedir.Belirli bir konuyu aydınlatmak amacıyla, bilim adamı ve araştırıcıların bir araya geldikleri ve konunun bir bilim adamı ya da ekip tarafından sunulduğu ve tartışıldığı toplantıdır.
Kart gösterme tekniği nedir?
Kart gösterme tekniği nedir?Öğretmen işlenen konuyla ilgili bazı tümceler okur. Bu tümceleri dinleyen öğrenciler önce hangi kartı seçeceklerini düşünürler, sonra seçtikleri kartı sıranın üzerine koyarlar. Daha sonra, her öğrenci neden o kartı seçtiğini, yani neden öyle düşündüğünü açıklar.
Düşün eşleş Paylaş tekniği nedir?
Düşün eşleş Paylaş tekniği nedir?Düşün-Eşleş-Paylaş, öğrencilerin içerik hakkında konuştukları ve tüm grupla paylaşmadan once fikirlerini tartıştıkları üç aşamalı öğrenci hareketinden oluşan bir işbirlikli tartışma stratejisidir. İşbirlikli öğrenmenin iki önemli özelliği olan ‘düşünme zamanı’ ve akran etkileşimi öğelerini ortaya çıkarır.
Soru cevap teknikleri nelerdir?
Soru- cevap yöntemi; Öğretmenin formule ettiği soruları, öğrencilerin sözel olarak cevaplamalarına dayanan bir öğretim yöntemidir. Etkili soru sorma yeteneğine sahip bir öğretmen ; Öğrenci düşüncelerini etkiler.Soru sorma teknikleri nelerdir?
Peki Nasıl Güçlü ve Doğru Soru Sorulur?- Kısa ve öz sorular sorun.
- Sorduğunuz soru açık uçlu olsun.
- Sorduğunuz soru ile bir sorunu dile getirmeyin ya da bir sorunu onaylatma isteği duymayın.
- Belirlediğiniz soruları doğru zamanda doğru yerde sorun.
- Her zaman işinizi kolaylaştıracak sorular sorun.