AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Viyana Universitesi iyi mi?

Editör

Yeni Üye

Viyana Üniversitesi iyi mi?​

Avusturya üniversiteleri dünya üniversiteler arası akademik sıralamalarda her yıl ilk 500’de yer almaktadır. Avusturya’nın başkenti ve en çok tercih edilen şehri ve üniversitesi Viyana Üniversitesi dünyanın en iyi üniversiteleri arasında olup, dünyada 60., Avrupa’da 10. sıralarda yer almaktadır.

Viyana Üniversitesi hangi dil?​

Viyana Üniversitesi bölümleri eğitim dili Almanca’dır. Viyana Üniversitesi lisanssüresi 3 yıldır. Türkiye’deki 4 yıllık üniversiteye eşdeğerdir. Viyana üniversitesi bölümleri diplomalarında YÖK denkliği vardır.

Viyana Teknik Üniversitesi Nasıl Bir üniversite?​

Viyana Teknik Üniversitesi Nasıl Bir üniversite?
Yaklaşık 200 yıldır eğitim, öğretim ve araştırma merkezi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Teknik Üniversite, Avrupanın en büyük bilimsel ve teknik araştırma merkezi ve en başarılı üniversitelerinden birisidir. Üniversite 276.000 m2 lik brüt bir alanda konuşlanmış ve 9000 oda ile donatılmıştır.

Viyana’da nasıl üniversite okunur?​

Viyana Üniversiteleri Kabul Şartları
- 4-yıllık eğitim veren bir liseden mezun olmanız gereklidir.
- Viyana’da okumak istediğiniz bölümün aynısını Türkiye’de yapılacak TYT-YKS sonrasında 4-yıllık olarak kazanmanız beklenmektedir.
- ÖSYM yerleşti belgesi.
- Yerleşeceğiniz Üniversite devlet ya da özel olabilir.

Avusturya’da ne okunur?​

Avusturya üniversitelerinin eğitim dili Almancadır. Avusturya’da üniversite okuyabilmek için A2 seviyesinde Almanca bilinmesi gerekmektedir. Ancak yeterli dil bilginiz yok ise 1 yıl Almanca hazırlık okumanız gerekecektir.

Viyana Teknik Üniversitesi Özel mi?​

Viyana Teknik Üniversitesi Özel mi?
Viyana Teknik Üniversitesi (Almanca: Technische Universität Wien, TU Wien, TUW), 1815 yılında Viyana’da kurulan bir teknik üniversitedir….Viyana Teknik Üniversitesi.
Viyana Teknik Üniversitesi Technische Universität Wien
Wikimedia | © OpenStreetMap
Kuruluş | 1815
Tür | Devlet üniversitesi
Eğitim dil(ler)i | Almanca
Viyana Üniversitesinde hangi bölümler var?​
Viyana Üniversitesi Lisans Bölümleri
- Antik Tarih.
- Sanat Tarihi.
- Astronomi.
- Biyoloji.
- İşletme Yönetimi.
- İşletme Bilişimi.
- Bizans ve Çağdaş Yunan Dili.
- Katolik Teolojisi.
Avusturyada nasıl üniversite okunur?​
Avusturya’da üniversite okuyabilmek için A2 seviyesinde Almanca bilinmesi gerekmektedir. Ancak yeterli dil bilginiz yok ise 1 yıl Almanca hazırlık okumanız gerekecektir. Avusturya’da bulunan üniversitelerin YÖK denkliği vardır.

Avusturyada üniversite okumak ücretli mi?​

Avusturyada üniversite okumak ücretli mi?
Avusturya’da Üniversite Ücretleri Avusturya üniversiteleri ücretsizdir. Ancak her dönem için 726 Euro, yıllık 1452 Euro, okul harcı ödenir. Avusturya’nın ücretsiz üniversite eğitim hakkı sunması, tercih edilmesinin nedenlerinden biridir.

Viyana Teknik Üniversitesi hangi bölümler var?​

Viyana Teknik Üniversitesi Lisans Programları
- İnşaat Mühendisliği.
- Makina Mühendisliği.
- Kimya Mühendisliği.
- Endüstri Mühendisliği.
- Fizik Mühendisliği.
- Bilgisayar Bilimleri ve Matematik.
- Bilgisayar (Yazılım) Mühendisliği.
- Bilgisayar (Donanım) Mühendisliği.

Viyana Üniversitesi iyi bir üniversite olarak bilinmektedir. Avusturya üniversiteleri genel olarak dünya sıralamalarında ilk 500 arasında yer almaktadır. Viyana Üniversitesi ise dünyada 60., Avrupa'da 10. sıralarda bulunmaktadır. Eğitim dili Almanca olan Viyana Üniversitesi'nin lisans süresi 3 yıldır ve Türkiye'deki 4 yıllık üniversitelerle eşdeğerdir. Viyana Üniversitesi diplomaları YÖK denkliğine sahiptir.

Viyana Teknik Üniversitesi ise Avrupa'nın en büyük bilimsel ve teknik araştırma merkezlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Yaklaşık 200 yıldır faaliyet gösteren üniversite, 276.000 m2'lik bir alana sahip ve 9000 oda ile donatılmıştır. Eğitim dili yine Almanca'dır.

Viyana'da üniversite okumak isteyenlerin 4 yıllık bir liseden mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca, Türkiye'de aynı bölümü okumak için TYT-YKS'ye girip 4 yıllık bir üniversite kazanmış olmaları beklenmektedir. ÖSYM yerleştirme belgesi de gereklidir.

Avusturya'da üniversite okuyabilmek için Almanca dil seviyesi A2 seviyesinde olmalıdır. Eğer dil seviyeniz yeterli değilse, 1 yıl Almanca hazırlık eğitimi almanız gerekebilir. Avusturya'daki üniversitelerin diplomaları da YÖK denkliğine sahiptir.

Avusturya üniversiteleri ücretsizdir ancak her dönem için ödenmesi gereken okul harcı bulunmaktadır. Bu miktar her dönem için 726 Euro olarak belirlenmiştir.

Viyana Üniversitesi ve Viyana Teknik Üniversitesi bünyesinde çeşitli lisans programları bulunmaktadır. Viyana Üniversitesi'nde Antik Tarih, Sanat Tarihi, Biyoloji, İşletme Yönetimi gibi bölümler yer alırken, Viyana Teknik Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Kimya Mühendisliği gibi teknik programlar mevcuttur.

Geri