AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Viyana Satim Sozlesmesi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Viyana Satım Sözleşmesi nedir?​

Viyana Satım Sözleşmesi[1] taşınır mal satışına ilişkin hükümleri içeren uluslararası bir antlaşmadır. Bu Sözleşme, Birleşmiş Milletler bünyesinde 11 Nisan 1980 yılında Viyana’da kabul edilip, 1988 yılında yürürlüğe girmiştir[2]. Türkiye de bu sözleşmeye 01.08.2011 tarihinde resmen taraf olmuştur[3].

CISG Antlaşması hangi durumda uygulanmaz?​

(2) Bu Antlaşma, mal temin eden tarafın ediminin, ağırlıklı olarak, işgücü veya diğer bir hizmetin sağlanmasından oluştuğu sözleşmelere uygulanmaz.

Ingiltere Cisg ye taraf mı?​

Ingiltere Cisg ye taraf mı?
İngiltere CISG’e taraf değildir.

Türkiye Viyana Sözleşmesine taraf mı?​

Viyana’da Avrupa devletleri ile Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda devletin imzacı olduğu bir sözleşme olarak biliniyor. Sözleşme 12 Eylül 1984 tarihinde Türkiye’de TBMM’de kabul edildikten ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra Resmi gazetede yayınlandı.

Uluslararası hukukta çekince ne demek?​

çekince bir antlaşmanın hukuki yaptırımlarından kurtulmak ve ya bu yaptırımları değiştirmek için tek taraflı olarak konulan özel bir maddedir. yani antlaşmanın hukuki etkisini daraltır, zorunluluklarını sınırlar.

Cisg ne zaman uygulanır?​

Cisg ne zaman uygulanır?
CISG, m.1/1 hükmü uyarınca mal satım sözleşmelerine uygulanır.

1969 Viyana Andlaşmalar hukuku Sözleşmesi nedir?​

1969 Viyana Andlaşmalar Hukuku Sözleşmesi (VAHS) Uluslararası Andlaşmalar Hukuku’nu düzenleyen en kapsamlı metindir. Metinde devletlerarası andlaşmalara ilişkin olarak bir çok husus kaleme alınmıştır. Andlaşmaların geçerliliği de bu hususlar arasında yer almaktadır.

Viyana Sözleşmesi ne zaman yürürlüğe girdi?​

MADDE 1. — 18 Nisan 1961 tarihinde imzalanarak 24 Nisan 1964 tarihinde yürürlüğe giren «Diploma tik ilişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi»ne katılmamız uygun bulunmuştur.

Çekince ne zaman konur?​

Çekince ne zaman konur?
Çekince metnin resmileştirilmesi, onay ve katılma aşamalarında konulabilir, andlaşmada izin verilmiş ise, onay ya da katılmadan sonra da çekince konulabilir. Çekince yazılı olarak konulmalı ve bütün taraf devletlere bildirilmelidir.

Uluslararası andlaşmalar nedir?​

Buna göre andlaşma, uluslararası hukukun kendilerine bu alanda yetki tanıdığı kişiler arasında, uluslararası hukuka uygun bir şekilde, hak ve yükümlülükler doğuran, bunları değiştiren ya da sona erdiren yazılı irade uyuşması şeklinde tanımlanmaktadır [2].
 
Viyana Satım Sözleşmesi, taşınır mal satışına ilişkin hükümleri içeren uluslararası bir antlaşmadır. Birleşmiş Milletler bünyesinde kabul edilen ve 1988 yılında yürürlüğe giren bu sözleşme, 1980 yılında Viyana'da kabul edilmiştir. Türkiye de sözleşmeye resmen taraf olmuş ve kabul etmiştir.

CISG Antlaşması, mal temin eden tarafın ediminin ağırlıklı olarak işgücü veya hizmet sağlanmasından oluştuğu sözleşmelere uygulanmamaktadır.

İngiltere, CISG'e taraf değildir.

Türkiye ise Viyana Sözleşmesi'ne taraf olmuştur. Sözleşme 12 Eylül 1984 tarihinde Türkiye'de TBMM'de kabul edilmiş ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

Uluslararası hukukta "çekince", bir antlaşmanın hukuki yaptırımlarından kurtulmak veya değiştirmek için tek taraflı olarak konulan özel bir maddedir. Bu, antlaşmanın hukuki etkisini daraltabilir veya zorunluluklarını sınırlayabilir.

CISG ise mal satım sözleşmelerine uygulanır, m.1/1 hükmü gereği.

1969 Viyana Andlaşmalar Hukuku Sözleşmesi (VAHS), uluslararası anlaşmalar hukukunu düzenleyen en kapsamlı metindir. Devletlerarası anlaşmalara ilişkin birçok hususu ele almaktadır ve anlaşmaların geçerliliği gibi konuları kapsar.

Viyana Sözleşmesi, 18 Nisan 1961 tarihinde imzalanarak 24 Nisan 1964 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Çekince, bir antlaşmanın resmileştirilmesi, onay ve katılma aşamalarında konulabilir. Antlaşmada bu konuda izin verilmişse, onay ya da katılımdan sonra da çekince konulabilir. Çekince yazılı olarak konulmalı ve bütün taraf devletlere bildirilmelidir.

Uluslararası andlaşmalar, uluslararası hukukun belirli kişilere tanıdığı irade uyuşmasıyla hak ve yükümlülükler doğuran, değiştiren veya sona erdiren yazılı anlaşmalardır.
 
Geri
Üst