- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 256.279
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Viya dümen ne demek?
Viya (Steady): Geminin pruvası bir yöne çevrildik ten ve istenilen rotada seyrettikten sonra bundan ayrılmaması için serdümen verilen kumandadır. Viya böyle (Steady as she go): Geminin pruvasının bulunduğu rotada dümen tutması için serdümene verilen kumandadır.Gemilerin bağlandığı yere ne denir?
Demir Yeri: Limanda bir teknenin demirlediği ya da bağlandığı yer, rıhtım. Demir Zinciri: Demiri tekneye bağlayan zincir.Denizcilikte reis ne demek?
Reis asıl olarak denizcilik işleri ile uğraşan kaptanlara verilen bir isimdir.
Mavi Yolculuk Hangi Turizm?
Bodrum’dan Antalya’ya kadar farklı rotalar üzerinde tekne, gulet ve yat ile çıkılan tatil amaçlı yolculuğa verilen genel ad “Mavi Tur”dur. Buna ek olarak turizm dünyasına “mavi yolculuk” olarak kazandırılan bu terim sayesinde turizm dünyasında yeni bir sektör oluştu.
Tam yol ileri ne anlama gelir?
Benzerlerini geride bırakmış. Öne doğru, ileri doğru.Denizde Viya ne demek?
“VIYA” Kelimesinin Anlamı Gemiyi veya tekneyi istenilen rotaya döndükten sonra, istenilen yöne seyredilmesi için verilen komut.Gemi Bordası ne demek?
Borda, bir geminin yan kısmı, bir savaş gemisinin bir tarafında bulunan top bataryası; ya da deniz savaşındaki koordineli ateş anlamına gelir.
Neden mavi yolculuk?
Mavi yolculuk, denizin ihtişamlı güzelliklerini incelemek, doğayla bütünleşen alanlarda zaman geçirmek, deniz, kum ve güneş üçlüsünü en iyi şekilde yaşamak isteyenler için ideal bir seçenek. Mavi yolculuk turu rotaları boyunca, Akdeniz’in hemen hemen her koyunda bir süre zaman geçirilir.
Gemide Viya ne demek?
Denizcilik hedefe nedir?
HEDEFE: Azimuth sight vane: Pusula üzerine konularak kerteriz açısını almaya yarayan bir seyir aleti.Vira denizcilikte ne demek?
Denizcilikte Vira ne demek? Almak, çekmek anlamında kullanılan bu sözcüğün bir çok ülkenin lisanında karşılığı yoktur, hemen hemen bütün denizciler tarafından kullanılan evrensel bir terimdir. Örneğin, Ruslar, Türkler ve Almanlar almaya “vira” bırakmaya da “mayna” derler.