AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vitray Teknikleri Nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Vitray Teknikleri Nelerdir?​

Vitray’ın başlıca temel olarak beş tekniği vardır.Bunlar Tiffany vitray,Kurşunlu vitray,Boyama vitray,Macunlu vitray ve Mozaik vitraylardır.
Vitray kaça ayrılır?

Mozaik vitray nasıl yapılır?​

4.Mozaik Vitray: Camın mat tarafına siyah konturla eskiz çizilir, çizilen eskizin içi fırça yardımı ile transparan cam vitray boyası ile boyanır. Boyanan bölgelere camlar serpiştirilir ve kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra eskiz siyah cam vitray boyasıyla boyanır. Bir süre daha kuruduktan sonra çerçeve yapılır.
Vitray sanatı nedir nasıl yapılır?
Vitray Nasıl Yapılır? Vitray yapımında cam dışında farklı malzemeler kullanılır. Bu malzemelerin başında kurşun profiller ve cam kesme elmasları geliyor. Bu sanatta en çok kullanılan vitray çeşitleri ise boyalı ve macunlu vitraylardır.

Boyama vitray nasıl yapılır?​

Bunun için öncelikli olarak boyaması yapılacak olan camın temizlenmesi gerekir. Camsil ve biz bezle silinen cam temizlendikten sonra boyamak için kıllı fırça kullanılmalıdır. Sentetik kıllara sahip olan fırçala cam boyasını iyi tutmayacağından uygulamada zorluk yaşanabilir.
Vitray Nedir detaylı bilgi?
Vitray, hem renkli camların birleşmesiyle oluşturulan yapıyı hem de bunu yapma sanatını ifade etmek için kullanılır. Camilerde revzen ya da elvan pencere adı altında bilinmektedir.

Vitray nedir nerelerde kullanılır?​

Özgün hediyelik eşyalarda, Konutlarda; pencerelerde, aydınlıklarda, oda bölmelerinde, paravanlarda, duvar panolarında, abajurlarda ve kapılarda yer almaktadır.
Vitray nerede yapılır?
Günümüzde çok yaygın olarak, evlerde, otellerde, fabrikalarda, yemek ve oyun salonlarında, camilerde ve bunun gibi birçok mekanda çok amaçlı kullanılan bir sanat tekniği olan vitraya, kısaca cam resmi diyebiliriz.

Akrilik boya ile cam boyama nasıl yapılır?​

Akrilik Boya İle Cam Masa Boyama
- Cam yüzeyine %15-20 sulandırarak 1 kat parlak yüzey astarı sürün, (Cadence veya Rich marka olabilir)
- Su bazlı, multisurface (genel amaçlı) akrilik boyayı, kadife rulosu ile 1 kat uygulayın,
- İkinci katı 5 saat sonra uygulayın,
Vitray sanatı nedir kisaca?
Tasarlanan desenin ortaya çıkarılabilmesi için renkli camların bir araya getirilmesi sanatına vitray denir. Cam süsleme sanatı da denilebilir. Vitray’ın güzelliği, ışığın vitrayın içinden süzülmesi ile ortaya çıkar.

Kağıt vitray çalışması nedir?​

Vitray sanatı gün ışığı ile doğan ve yine onun az ve çokluğu ile değişimler kazanan bir ışıklı resim sanatıdır. Vitrayın diğer resim sanatlarından ayrı olan yönü onu diğerlerinden üstün kılan tarafı aynı kalmayışı, ışık değişimleriyle, ya da ışığa etki eden elemanların değişimiyle değişik özellikler kazanmasıdır.
Alçı Vitray nasıl yapılır?
Tahta yerine belki sac kalıp hazırlanır ve alçı dökümüne hazır hale getirilir. Motifi belirlenmiş çizim üzerine cam parçaları yerleştirilir ve cam çizicilerle çizimdeki camların büyüklüğünden yaklaşık 2 mm küçük olarak hazırlanır ve köpükler resmi çizilmiş motife göre kesilir.

Cam sanatlari nelerdir?​

Bu teknikle; bardak, sürahi, vazo gibi dekoratif malzemeler üretilir. Cam eşyanın üzerine boya ve desen işlenerek yapılan cam işleme sanatına “vitray” denilmektedir. Aslında vitray tekniğinin orijinalinde, kırılmış olan camların kullanılarak desen oluşturulması esastır.
 
Geri
Üst