Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Vitray (Cam) Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Vitray (Cam) Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
1 paket margarin (250 gr)
1 adet yumurta
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Minik meyveli şekerler

Vitray (Cam) Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki margarini, un hariç diğer malzemeler ile karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Ben ortalama 3 su bardağı kadar ekledim. Siz hamura göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Ele yapışmayan, pütürsüz bir hamur elde ediyoruz.
Sonra ne ince ne kalın olacak şekilde hamuru açıyoruz. Çok kalın olursa hamur pişene kadar ortasındaki şekerler yanar. Çok ince olursa da kırılma ve şekerler erimeden çabuk pişme olabilir.
Dilediğiniz şekilleri verip ortası boşa kalan yere renkli minik şekerleri ekliyoruz. Eğer kalıbınız büyükse ve ortadaki boşluk büyükse 2 şeker ekleyebilirsiniz.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepside önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
Yağlı kağıt mutlaka kullanın. Yoksa kurabiyeler tepsiye yapışır şekerlerinden. 10 dakikadan sonra kontrolü sıklaştırın. Çünkü fırından fırına değişiklik gösterebilir pişirme süresi.
Kurabiyeleri fırından çıkınca hemen almayın. 10 dakika kadar dinlensin ve şekeri soğusun.
İlk çıktığında kaldırmaya çalışırsanız şeker tepside kalır sıcaklıktan dolayı keyifli sofralarda, afiyetle yiyin. Sevgiler.
Vitray (Cam) Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst