- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 242.357
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Vitiligo hastalığı ışın tedavisi nasıl yapılır?
PUVA tedavi yöntemi nasıl uygulanır? PUVA tedavisinde ağızdan çok sayıda bitkide mevcut olan deriyi ve gözü güneş ışığına daha hassas hale getiren bir madde olan psoralen tablet şeklinde alınarak UVA(suni güneş ışığı) ile birlikte uygulanır. PUVA tedavi yöntemi kapalı bir kabin içerisinde yapılır.Vitiligo hastalığı olan lazer epilasyon yaptırabilir mi?
Vitiligo, liken planus, psoriasis gibi deri hastalığı bulunanlarda lazer epilasyon tercih edilmemektedir, hastalığın aktivasyonuna neden olabilir. Akneler nedeniyle yapılan “Roaccutane” ilaç tedavisi bittikten 6 ay sonra uygulama yapılabilir.
Hindistan cevizi yağı vitiligoya iyi gelir mi?
Hindistancevizi yağı ile vitiligo tedavisi, yaklaşık 1 aylık bir süreden sonra olumlu sonuç vermeye başlamaktadır. İşlenmemiş hindistancevizi yağının tercih edilmesi gerekmektedir. Her gün 2 veya 3 kere, vitiligo hastasının lekeli bölgelere hindistancevizi yağını sürmesi gerekmektedir.Vitiligo yayılması nasıl engellenir?
Tedavide sınırlı alanlarda bulunan hastalıkta bazı kortizonlu kremler, yaygın olan hastalarda fototerapi (ışık) tedavileri, sürülecek güneşe karşı duyarlandırıcı ilaçlar, hücre transferi ve greftleme yöntemi ile yapılan tedaviler vardır.
Fototerapi kaç seans sürer?
Tedavi programınız, hastalığınızın yaygınlığı, sosyal durumunuz ve ünitedeki hasta yoğunluğuna göre aralıklı olarak, haftada 2, 3 veya 4 seans şeklinde uygulanacaktır.Vitiligo her yere yayılır mı?
Vitiligo seyri değişkendir. Stabil kalabilir, yavaş veya hızlı seyirle yayılabilir.
Vitiligoya hangi yağ iyi gelir?
Lavanta yağı, vitiligo kaşıntıları için oldukça etkilidir. Lavanta yağını düzenli olarak vitiligo olan cildinize sürmelisiniz.Vitiligo lekeleri nasıl geçer?
Vitiligonun bilinen tam iyileştirme etkili bir tedavisi yoktur. Ancak uygulanan tedavi sürecinde renk değişimi durdurulabilir, yavaşlatılabilir ve cilde biraz renk geri kazandırılabilir.
Vitiligo hastalığı olanlar ne yememeli?
Vitiligo diyetinde kesinlikle süt ve süt ürünlerinden, kırmızı et, balık, lor peyniri, ayran, sodalı içeceklerden, çikolatadan, kahveden, yağlı besinlerden ve baharatlı gıdalardan uzak durmanız gerekir.Vitiligo hastalığı nasıl durdurulur?
Tedavide sınırlı alanlarda bulunan hastalıkta bazı kortizonlu kremler, yaygın olan hastalarda fototerapi (ışık) tedavileri, sürülecek güneşe karşı duyarlandırıcı ilaçlar, hücre transferi ve greftleme yöntemi ile yapılan tedaviler vardır. Tedavileri dermatologunuz belirlediği sürelerde kullanmak çok önemlidir.