Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Vitiligo cinsel organda olur mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
50.659
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Vitiligo cinsel organda olur mu?​

Vitiligo, deride pigment kaybından kaynaklanan beyaz alanların görüldüğü, kesin sebebi bilinmeyen bir deri hastalığıdır. En sık yüz, dudak, el, kol, bacak ve genital alanlar olmak üzere vücudun herhangi bir kısmı etkilenebilir.

Vitiligo atağı nedir?​

Vitiligo atağı nedir?
Toplumda ala veya alaca hastalığı olarak bilinir. Vitiligo herhangi bir yaşta ortaya çıkabilen, değişik büyüklükte ve sayıda, iyi sınırlı, süt beyazı renkte yamalar şeklinde görülen, melanosit yıkımı ile karakterize sonradan oluşan bir deri hastalığıdır. Nadiren de olsa doğumsal olabilir.

Vitiligo hastalığı ne iyi gelir?​

Vitiligo hastalığı ne iyi gelir?
Oğul otu, meyan kökü, anason, defne, üzerlik tohumu, karabaş otu vitiligoda faydalı bitkilerdir. Bitkilerin yanı sıra yine kişiye özel hazırlanmış bitki özleri damlası mutlaka kullanılmalıdır. Vitamin desteği olarak saf arı poleni günde 1-2 tatlı kaşığı yenmelidir. Bira mayası içeren malt içecekler de faydalıdır.

Vitiligo cinsel ilişki ile bulaşır mı?​

Vitiligo hastalığı kesinlikle bulaşıcı ve mikrobik bir hastalık değildir. Vücudun bir yerinden diğer bölgeye de bulaşma olmaz.

Vitiligoya iyi gelen bitkiler neler?​

Vitiligoya iyi gelen bitkiler neler?
Oğul otu, meyan kökü, anason, defne, üzerlik tohumu, karabaş otu vitiligoda faydalı bitkilerdir. Bitkilerin yanı sıra yine kişiye özel hazırlanmış bitki özleri damlası mutlaka kullanılmalıdır. Vitamin desteği olarak saf arı poleni günde 1-2 tatlı kaşığı yenmelidir.

Vitiligo hastaları ne yemeli ne yememeli?​

Vitiligo hastaları ne yemeli ne yememeli?
Bildiğiniz gibi meyveler vitamin ve mineraller yönünden oldukça zengin besin grubumuzdur. Vitiligo diyetinde kesinlikle süt ve süt ürünlerinden, kırmızı et, balık, lor peyniri, ayran, sodalı içeceklerden, çikolatadan, kahveden, yağlı besinlerden ve baharatlı gıdalardan uzak durmanız gerekir.
Vitiligo neden bulaşır?​
Bulaşıcı bir hastalık değildir. Yalnızca cilt görünümünü etkileyen vitiligo, hastalarda herhangi bir fizyolojik soruna neden olmaz. Hastalığın ve deri yüzeyinde oluşan lekelerin boyutları hastadan hastaya farklılık gösterir. Tedavide ise derinin eski rengine kavuşmasına yardımcı yöntemlerden faydalanılır.

Vitiligo hastalığı geçici midir?​

Vitiligo hastalığı geçici midir?
Vitiligo (Ala Hastalığı) tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu tedavi; hastanın yaşına, Ala hastalığının bulunduğu bölgeye, hastalığın süresine bağlı değişebilir. Tedavinin hangi yöntem olursa olsun en az 3 ay devam etmesi gerekmektedir.
 
Evet, Vitiligo genellikle ciltte pigment kaybına neden olan, beyaz alanların görüldüğü bir deri hastalığıdır. Bu hastalık vücudun herhangi bir kısmında ortaya çıkabilir, en sık olarak yüz, dudak, el, kol, bacak ve genital alanlar etkilenebilir.

Vitiligo hastalığının neden olduğu beyaz yamaların boyutu ve sayısı hastadan hastaya değişebilir. Vitiligo atağı olarak da bilinen bu durum, melanosit yıkımı ile karakterize olan ve süt beyazı renkte yamaların görülmesiyle kendini gösteren bir cilt rahatsızlığıdır.

Vitiligo cinsel ilişki yoluyla bulaşan bir hastalık değildir. Hastalık kesinlikle bulaşıcı ve mikrobik değildir, dolayısıyla cinsel ilişki ile bulaşmaz.

Vitiligoya iyi gelen bitkiler arasında oğul otu, meyan kökü, anason, defne, üzerlik tohumu, karabaş otu sayılabilir. Bu bitkilerin yanı sıra kişiye özel hazırlanmış bitki özleri damlası ve saf arı poleni gibi doğal destekler de faydalı olabilir.

Vitiligo hastaları için uygun olmayan besinler arasında süt ve süt ürünleri, kırmızı et, balık, lor peyniri, ayran, çikolata, kahve gibi gıdalar yer alırken, meyveler, sebzeler ve sağlıklı besinler tercih edilmelidir.

Vitiligo tedavisi, hastanın yaşına, hastalığın bulunduğu bölgeye ve hastalığın süresine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Tedavi yöntemleri arasında phototherapy, dermabrazyon, steroid kremler, lazer tedavileri gibi yöntemler bulunmaktadır. Tedaviye başlandığında en az 3 ay devam edilmesi önerilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır.
 
Geri
Üst