AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vites neden 1 e gecmez?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Vites neden 1 e geçmez?​

Araçta baskı balata azaldığında ya da bittiğinde vites geçişleri zorlaşır. Şanzıman yağı eksikse vites geçişleri zorlaşır. -Debriyaj çatalı arızalı ise baskı balata ayrılması olmayacağı için viteste zor geçiş ya da vites geçmeme söz konusu olur. Senkromeç arızası varsa tek vitese geçme zorluğu yaşatır.
Araba neden birinci vitese zor geçer?
Manuel Şanzıman Sorunları ve Vites Takılması Şanzıman parçalarındaki mekanik arızalar, vites takılmasının ana nedenidir. Araç, vitese geçmiyor ya da araç, vitese zor geçiyorsa şanzıman arızası akla gelir. Şanzıman kutusunun bakımı ya da şanzıman kutusu kontrolü ile sorun kolayca anlaşılabilir.

Aracımda vites zor geçiyor ne yapabilirim?​

Bunun çözümü ise halatı değiştirmekten geçer. Bazen de zamanla yıpranan halat kopar, bu durumda halatı değiştirmekten başka çareniz yoktur. Vitesin zor geçmesinin en büyük nedeni, havaların soğuk olmasıdır. Vites geçişinde ses geliyorsa ve vites kolu biraz sert ise, bu durum soğuktandır.
Araba yokuşta neden patinaj yapar?
Sürüş sırasında tekerleklerin yolla teması çeşitli nedenlerden dolayı azalabiliyor. Tekerlekler dönmesine rağmen aracın ilerlemediği bu gibi durumlara patinaj deniyor. Patinaj ıslak, kaygan veya buzlu yollarda kendiliğinden geliştiği gibi kuru bir yüzeyde sürücü tarafından kasıtlı olarak da yapılabiliyor.
Senkromeçin devirlerini eşitlemekle görevli olduğu dişlilerde bir sorun olabilir. Dişlinin kendisi ya da değiştirme çatalı kırılmış olabilir. Pas ya da kirden veya herhangi başka bir sebepten dolayı senkromeç mekanizması sıkışmış olabilir. Bu durumda sistem işlevini yerine getiremez.
Manuel vites nasıl atılır?
Bu, motorun sesini duymana ve vitesi buna göre değiştirmene yardımcı olur. Soldaki pedal debriyaj, ortadaki fren ve sağdaki gazdır (soldan sağa, D-F-G olarak hatırla)….Vitesi boşa al.
- Vites boştayken ve/veya.
- Debriyaj tam olarak basıldığında.
- Debriyaja basmadan vites değiştirmeye çalışma, işe yaramayacaktır.

Senkromeç arızası nedir?​

Senkromeç, vites geçişlerinde zorlanmayı, vuruntuyu ya da dişlilerin kırılmasını engeller. Manuel vitesli araçlar yanı sıra otomatik vitesli araçlarda da bulunur. Senkromeç arızası yaşanması durumunda ise vites geçişleri sorunlu olur, vites kutusu ve sistemdeki parçalar ciddi seviyede zarar görür.
Araba 2 vitese neden zor geçer?
Vitese zor geçme probleminin nedenleri şöyle listelenebilir: Burada genellikle kavramayı debriyajın ayırmaması yani debriyaj kaynaklı bir sorun söz konusudur. Önce debriyaja sonra vites kutusuna bakılır. Vites kolunu şanzımana bağlayan parçalarda sorun varsa yine vites geçişi zorlaşır.

Vites Cartlaması neden olur?​

Örneğin aracınız sadece 2. vitese geçerken ses yapıyorsa; sorunun kaynağı senkromeç olarak tespit edilir. Ancak aracınız tüm viteslerde “cırtlama” yapıyorsa sorunun kaynağı büyük ihtimalle debriyaj setinden çıkacaktır.
Badanaj mı patinaj mı?
fransızca olduğu için ağzına uymayan sözcüğü büyük sesli uyumuna uydurarak anadilinin çerçevesine sokan kişidir. çok yaygın görülen bir davranışı göstermiştir. bu kelimenin kökü, jawa(kara jawa) kullanan ilk adamlara kadar gidiyor olmalı. bence araba patinaj, jawa badanaj çeker.
Patinaj Nasıl Önlenir? Kuru zeminde patinajı kontrol altına almak daha kolaydır. Kuru yolda gaz ve debriyaj pedalı uyumlu şekilde kullanılırsa patinaja düşme sorunu yaşanmaz. Araç kalkış esnasında önce debriyaj pedalına basılmalı ve sonrasında yavaşça 1500 motor devrine gelecek kadar gaz verilmelidir.
Senkromeç arızası yapılmazsa ne olur?
Senkromeç tamir edilmezse araçta sürekli viteslere geçişte problem olur. Geçişlerde hem sürücü hem de araç zorlanır. Vites sistemi düzgün çalışmazsa sürücünün dikkati dağılabilir ve sürüş güvenliği tehlikeye düşebilir.

Vites dişlisi arızası nasıl anlaşılır?​

Vites Dişli Arıza Belirtileri Vites geçişinin mümkün olmaması veya zorlanma vites dişlilerindeki arızanın belirtileridir. Vites dişlilerini uzun ömürlü kullanmak için aracın bakımları düzenli yaptırılmalı ve araç yağı sürekli olarak kontrol edilmelidir.
 
Geri
Üst