Vitaminli Sarı Gelin Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 tane kemikli tavuk kalçası ( bagette olur )
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tane orta uzunluk havuç (büyükse 1 tane havuç)
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı su ( tavuk suyuyla beraber)
1 tatlı kaşığı tuz
Gereğince karabiber
Limon suyu (servis esnasında dileğe nazaran )
Vitaminli Sarı Gelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuğumuz yıkanır, tencereye konur, üstü geçinceye kadar suyu eklenir ve haşlanmaya bırakılır.
Haşlandıktan sonra tavuğumuz çıkarılır, bir tabağa didiklenir.
Tavuk suyumuzda bir kaseye süzgeçten geçirilir ve bekletilir.
Tenceremize zeytinyağı konur.
Havuçlar rendenin kalın yeriyle rendelenir ,biraz kavrulur.
Sarımsak rendelenir, kokusu çıkana kadar kavrulur.
Pirinç yıkanır, eklenir ,kısık ateşte biraz kavrulur.
Unumuzu da ekleyerek kavururuz.
Tavuk suyumuzu ekleyelim üzerine suyumuzu da ekleyip karıştırarak kaynamasını bekleyelim.
Fokurdayınca didiklenmiş tavuğumuzu ekleyelim ve altını kısıp pirinçler pişene kadar kaynamasını bekleyelim.
Pişince çorbamıza karabiberini ekleyip altını kapatalım servis ettiğimizde limon sıkarak ( çok yakışıyor ) koyalım. Biz çok çok beğendik sizinde beğeneceğinize eminim şimdiden afiyet şifa olsun .
Vitaminli Sarı Gelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 tane kemikli tavuk kalçası ( bagette olur )
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tane orta uzunluk havuç (büyükse 1 tane havuç)
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı su ( tavuk suyuyla beraber)
1 tatlı kaşığı tuz
Gereğince karabiber
Limon suyu (servis esnasında dileğe nazaran )
Vitaminli Sarı Gelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuğumuz yıkanır, tencereye konur, üstü geçinceye kadar suyu eklenir ve haşlanmaya bırakılır.
Haşlandıktan sonra tavuğumuz çıkarılır, bir tabağa didiklenir.
Tavuk suyumuzda bir kaseye süzgeçten geçirilir ve bekletilir.
Tenceremize zeytinyağı konur.
Havuçlar rendenin kalın yeriyle rendelenir ,biraz kavrulur.
Sarımsak rendelenir, kokusu çıkana kadar kavrulur.
Pirinç yıkanır, eklenir ,kısık ateşte biraz kavrulur.
Unumuzu da ekleyerek kavururuz.
Tavuk suyumuzu ekleyelim üzerine suyumuzu da ekleyip karıştırarak kaynamasını bekleyelim.
Fokurdayınca didiklenmiş tavuğumuzu ekleyelim ve altını kısıp pirinçler pişene kadar kaynamasını bekleyelim.
Pişince çorbamıza karabiberini ekleyip altını kapatalım servis ettiğimizde limon sıkarak ( çok yakışıyor ) koyalım. Biz çok çok beğendik sizinde beğeneceğinize eminim şimdiden afiyet şifa olsun .
Vitaminli Sarı Gelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı