SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Bool vitaminli ve tadı da bir o kadar lezzetli zeytinyağlı kereviz tanımına bayılacaksınız. Sevmeyene sevdirecek bir lezzet. O vakit çabucak tanımımıza geçelim.
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
Malzemeler;
2 adet orta uzunluk kereviz
1 adet patates
2 adet havuç
1 adet küçük uzunluk soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet sıkılmış portakal suyu
1 adet sıkılmış limon suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Üzeri için;
1 tutam dereotu
Yapılışı;
Ayıkladığınız kerevizleri küp küp doğrayın ve limonlu suda bekletin.
Soğanı minik küpler halinde, havucu halka halka, patates ve kerevizi de küpler halinde kesin.
Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve evvel soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Ardından havuçları ekleyip kavurmaya devam edin ve küp küp doğradığınız patates ve kerevizleri de ekleyip 3-4 dakika pişirelim.
Üzerine portakal, limon suyunu ve sebzelerin üzerini hafif geçecek biçimde su ekleyim ve şeker ve tuzunu da ek ettikten sonra kapağı kapalı sebzeler yumuşağınca kadar pişirelim.
Piştikten sonra ocağın üzerinden alıp soğumaya bırakalım.
Şimdiden afiyet olsun, tekrar görülene dek hoşça kalın.
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
Malzemeler;
2 adet orta uzunluk kereviz
1 adet patates
2 adet havuç
1 adet küçük uzunluk soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet sıkılmış portakal suyu
1 adet sıkılmış limon suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Üzeri için;
1 tutam dereotu
Yapılışı;
Ayıkladığınız kerevizleri küp küp doğrayın ve limonlu suda bekletin.
Soğanı minik küpler halinde, havucu halka halka, patates ve kerevizi de küpler halinde kesin.
Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve evvel soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Ardından havuçları ekleyip kavurmaya devam edin ve küp küp doğradığınız patates ve kerevizleri de ekleyip 3-4 dakika pişirelim.
Üzerine portakal, limon suyunu ve sebzelerin üzerini hafif geçecek biçimde su ekleyim ve şeker ve tuzunu da ek ettikten sonra kapağı kapalı sebzeler yumuşağınca kadar pişirelim.
Piştikten sonra ocağın üzerinden alıp soğumaya bırakalım.
Şimdiden afiyet olsun, tekrar görülene dek hoşça kalın.