Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Visual Studio docker nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Visual Studio docker nedir?​

Docker , uygulamaların bulutta veya şirket içinde çalışabilen taşınabilir, kendi kendine yeterli kapsayıcılar olarak dağıtımını otomatikleştirmeye yönelik açık kaynak bir projedir .

Visual Studio Code docker nedir?​

Visual Studio Code docker nedir?
Visual Studio Code Microsoft tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir kod düzenleme yazılımı. Windows, Linux, Mac gibi tüm ortamlarda kullanabileceğiniz oldukça elverişli bir kod düzenleyicisi Visual Studio Code.

Docker C# nedir?​

Docker, yazılım geliştiriciler ve sistemciler için geliştirilen açık kaynaklı bir sanallaştırma platformudur. Docker ile Linux, Windows ve MacOSX üzerinde Linux ve Windows sanal containerler(makineler) çalıştırabilirsiniz.

.NET Core docker nedir?​

.NET Core docker nedir?
Docker, container ların oluşturulmasını ve kullanılmasını sağlayan bir teknolojidir. Temel olarak, geliştiricilerin ve sistem yöneticilerinin uygulamalarını ana işletim sisteminde( Linux, Windows Server gibi) çalıştırmak için (container larda) kolayca deploy edebilmelerini sağlayan bir araçtır.
Docker Desktop for Windows nedir?​
Docker, aynı işletim sistemi üzerinde, yüzlerce hatta binlerce birbirinden izole ve bağımsız containerlar sayesinde sanallaştırma sağlayan bir teknolojidir. Web uygulamalarımızın kolayca kurulumunu, testini, çalışmasını ve deploymentını sağlar. Bunun yanında sunucu maliyetlerini önemli ölçüde azaltır.

Docker nasıl kurulur?​

Docker nasıl kurulur?
Docker kurulumu Kurulum için gerekli olan dosyalar docker.com adresinden indirilir ve işletim sistemine göre kurulum yapılır. Kurulum işletim sistemine bir uygulama kurulumu gibi yapılır.

Docker Publish nedir?​

Publish -p ile container içerisindeki uygulamanın portunu alarak disariya yani host a istediğimiz port da bağlama miza yarar. Soldaki Docker ın çalışacağı sistemin portudur. Sağdaki numara ise docker container ın içerisinde ki çalışan image in yani uygulamanın portu dur.

Docker Desktop ücretli mi?​

Docker Desktop ücretli mi?
Docker Desktop artık işletmeler için ücretsiz olmayacak ve artık aylık abonelikle yönetilecek | Linux Bağımlıları

Docker, uygulamaların bulutta veya şirket içinde çalışabilen taşınabilir, kendi kendine yeterli kapsayıcılar olarak dağıtımını otomatikleştirmeye yönelik açık kaynak bir projedir. Bu sayede uygulamaların yüksek seviyede taşınabilirlik ve izolasyon sağlanır.

Visual Studio Code, Microsoft tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir kod düzenleme yazılımıdır. Windows, Linux, Mac gibi birçok platformda kullanılabilen bu yazılım, geliştirme süreçlerini kolaylaştırır ve kullanıcı dostu bir arayüz sunar.

Docker C#, yazılım geliştiriciler ve sistemciler için geliştirilen açık kaynak bir sanallaştırma platformudur. Docker sayesinde Linux, Windows ve MacOSX işletim sistemleri üzerinde sanal container'lar çalıştırılabilir. Bu da uygulamaların farklı ortamlarda sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar.

.NET Core Docker ise, Docker'ı container'ların oluşturulması ve kullanılmasını sağlayan bir teknoloji olarak tanımlanabilir. .NET Core uygulamalarını container'larda çalıştırmak, geliştiricilere ve sistem yöneticilerine kolay ve hızlı bir deploy imkanı sunar.

Docker Desktop for Windows, aynı işletim sistemi üzerinde yüzlerce hatta binlerce birbirinden izole ve bağımsız container'lar sayesinde sanallaştırma sağlayan bir teknolojidir. Bu sayede web uygulamalarının kurulumu, testi, çalıştırılması ve dağıtımı kolaylaşırken, sunucu maliyetlerinde de tasarruf sağlar.

Docker'ı kurmak için gerekli olan dosyaları docker.com adresinden indirerek işletim sisteminize uygun kurulum adımlarını takip edebilirsiniz. Kurulum işletim sisteminize bir uygulama kurulumu gibi gerçekleşir.

Docker Publish ise container içerisindeki uygulamanın portunu alarak dışarıya yani hosta istediğimiz portta bağlantı yapmamızı sağlar. Bu sayede Docker'ın çalışacağı sistemdeki portları ve container içinde çalışan uygulamanın portları arasında yönlendirme yapılabilir.

Son olarak, Docker Desktop'ın artık işletmeler için ücretsiz olmayacağı ve aylık abonelikle yönetileceğine dair bir bilgi verilmiş. Bu durumu kontrol etmek ve güncel bilgilere ulaşmak için ilgili kaynaklardan doğrulama yapmanız önemlidir.

Geri