AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vista’da ilk güvenlik açığı çıktı!!!

haberci

Yeni Üye
Microsoft, Ocak ayında yayınlanacak yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’da ilk güvenlik açığının tespit edildiğini kabul etti

İSTANBUL Microsoft’un şimdiye dek yapılan en güvenli işletim sistemi olarak tanıttığı Vista’da ilk güvenlik açığı ortaya çıktı Güvenlik açığının kodları ve nasıl suistimal edilebileceğine dair bilgiler internette yayınlandı Microsoft’un güvenlik uzmanlarından Mike Reavey, bu kodu suistimal eden bir yazılıma rastlanmadığını açıkladı

Reavey, çıkan güvenlik açığına karşın Windows Vista’nın şimdiye dek hazırlanan en güvenli işletim sistemi olarak niteliyor Microsoft, Vista’nın güvenlik duvarı, güvenlik güncellemesi ve antivirüs programları gibi konularda en güvenli işletim sistemi olduğunu savunuyor Microsoft, Vista’nın lansmanını güvenlik konularında yeterince olgunlaşmadığı gerekçesiyle birkaç kez ertelemişti

FSECURE: TEHLİKELİ DEĞİL

Fin güvenlik şirketi FSecure uzmanı Mikko Hyppönen, açığın ciddi bir tehlike arzetmediğini ve suistimal edilmesi için bilgisayarın daha önceden hacker tarafından ele geçirilmiş olması gerektiğini dile getirdi

Vista’da yönetici (administrator) kullanıcı özellikleri başlangıç ayarı olarak varsayılmıyor, bu sayede birçok çok güvenlik unsuru devre dışı kalmayacak

Windows Vista'da ilk güvenlik açığının ortaya çıkması gerçekten dikkat çekici bir durum. Özellikle Microsoft'un Vista'yı en güvenli işletim sistemi olarak tanıttığı düşünüldüğünde, bu açığın tespit edilmesi şaşırtıcı olabilir. Ancak önemli bir nokta da Microsoft'un hızlı bir şekilde bu açığı kabul edip gerekli önlemleri almaya çalışmasıdır.

Güvenlik uzmanı Mike Reavey'nin açıklamasına göre, henüz bu güvenlik açığını suistimal eden bir yazılıma rastlanmamış olması bir nebze rahatlatıcıdır. Yine de bu durum, kullanıcıların dikkatli olması ve gerekli güvenlik önlemlerini almaları gerektiği gerçeğini değiştirmemektedir.

FSecure uzmanı Mikko Hyppönen'in açığın ciddi bir tehlike olmadığını belirtmesi ise kullanıcıları biraz daha rahatlatabilir. Ancak yine de her zaman güvenlik konusunda dikkatli olmak ve bilgisayarlarımızı en iyi şekilde korumak önemlidir.

Vista'nın yönetici kullanıcı özelliklerinin başlangıç ayarı olarak varsayılmaması da önemli bir güvenlik önlemidir. Bu sayede birçok güvenlik unsuru devre dışı kalmayacak ve bilgisayarların daha güvende olması sağlanacaktır. Microsoft'un Vista'nın güvenlik duvarı, güncellemeleri ve antivirüs programları konusunda sıkı bir politika izlemesi de olumlu bir adımdır.

Sonuç olarak, bilgisayar güvenliği konusunda her zaman dikkatli olmalı ve gerekli güvenlik önlemlerini almalıyız. Microsoft'un da bu tür güvenlik açıklarını hızlı bir şekilde kapatması ve kullanıcıları bilgilendirmesi önemlidir.

Geri