AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Vişneli Turta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Vişneli Turta Tanımı İçin Malzemeler

Tart hamuru için;
200 gram tereyağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilin
2 çay kaşığı kabarma tozu
4/5 su bardağı un (Değişiklik gösterebilir )
Vişneli sos için;
3 su bardağı ayıklanmış vişne
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı sıcak su

Vişneli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ayıklanmış vişneleri tavaya alıyoruz.
Üzerine şekerimizi ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
Kaynayan vişnelerin üzerine suyla açtığımız nişastayı döküyoruz ve kıvam alana kadar pişiriyoruz. Şimdide tart hamurumuzun yapılışına geçiyoruz.
Bunun için tüm sıvı materyalleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
Sonrasında un hariç öbür katı gereçleri ekliyoruz.
En son olarak azar azar unu ekliyoruz ve ele yapışmayan,yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve bir kısmını üzeri için ayırıyoruz yaklaşık 20 dk dinlendiriyoruz.
Sonrasında tart kalıbımıza fazla olan hamuru yayıyoruz.
İçerisine vişneli sosumuzu döküyoruz ve kalan hamurla kapatıyoruz.
180 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz. Turtamız hazır afiyet olsun
Vişneli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst