Vişneli Tiramisu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Vişneli Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
1 paket kakaolu pandispanya kek
1 adet yumurta
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı şeker
1 paket labne
İç gereci için;
1 su bardağı vişne (Dondurulmuş kullandım muz da kullanılabilir)
Islatmak için;
3ü 1 arasa necafe (Ben 4 çay kaşığı sade nescafe biraz süt ve 1 çay kaşığı şeker kullandım)
1 su bardağından biraz fazla sıcak su
Üzeri için;
Kakao

Vişneli Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta süt un ve şekeri kıvam alana kadar kaynatıyoruz daima karıştırın, topaklaşmasın. Daha sonra 15 dk sonra dinlendirip, labneyi ekleyip, yeterlice mikser ile çırpıyoruz.
Kekin alt katını nescafeli su ile ıslatıp, biraz vişne yerleştirip, kremamın bir kısmını üzerine düzgünce yayıp, tekrar vişne yerleştiriyoruz.
Kekin 2.katını üstüne yerleştirip çatalla delikler açıp kalan nescafeli suyu üzerine yavaş yavaş döküyoruz içine çekecektir. Kalan vişneleri üstüne koyup, kremanın kalan kısmını yeterlice üstüne sürüyoruz.
En üstüne kakao serpip, buzdolabına donması İçin kaldırıyoruz. Daha sonra dilediğini z formda kesip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.
Vişneli Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst