AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vişneli Kaymaklı Ayva Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Vişneli Kaymaklı Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
3 adet ayva
1 su bardağı mesken üretimi vişne suyu (Vişne taneli)
1 su bardağı şeker
Kaymak

Vişneli Kaymaklı Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları soyalım, ortadan ikiye ayıralım ve iç kısmını temizleyelim. Çekirdeklerini atmayalım.
Soyup, temizlediğimiz ayvaları tenceremize dizelim. Çekirdekleri ayvaların üzerine serpiştirelim. Her ayvanın üstüne 2 kaşık şeker gezdirelim.
Vişne suyumuzu eşit formda ayvaların üzerinde gezdirelim.
Orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim. Ayvaları denetim edelim. Pişen tarafı çevirelim. Tenceresini tabanında jöle kıvamı oluştuğunda tatlımız hazır demektir.
Ayvalar soğuduktan sonra tabandaki sosunu üzerine gezdirelim ve üzerine kaymak ekleyelim. Afiyetler olsun
Vişneli Kaymaklı Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst