Vişneli Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti
Vişneli sosu için:
2 su bardağı vişne (Dondurulmuş da olabilir)
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta + 4 yemek kaşığı su
Yarım çay bardağı su
Tabanı için:
1 paket burçak bisküvi
yarım çay bardağı fındık
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Vişneli Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak muhallebiyi pişiriyoruz. Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alarak kaynara çıkıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Muhallebiyi kenara alıp vanilyayı içine ekleyip karıştırıyoruz. Ilıyana kadar bekletiyoruz. Ara ara kabuk tutmaması için karıştırıyoruz.
Tabanı için bisküvi ve fındığı rondodan geçirip toz haline getiriyoruz. Tereyağını eritip bisküviyle karıştırıyoruz ve tatlı bardaklarının en altına 2 yemek kaşığı kadar koyuyoruz.
Ilıyan muhallebinin içine kremşantiyi döküp mikserle 2-3 dakika çırpıyoruz. Sunum bardaklarına koyduğumuz bisküvinin üzerine muhallebiyi paylaştırıyoruz.
Vişne sos için nişastayla 4 yemek kaşığı suyu inceltiyoruz. Bütün sos malzemelerinin uygun bir tencerede birleştirerek kıvam alana kadar pişiriyoruz ve ocaktan alır almaz muhallebilerin üzerine paylaştırıyoruz.
Tatlılar ılıdığında 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun….
Vişneli Bardak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti
Vişneli sosu için:
2 su bardağı vişne (Dondurulmuş da olabilir)
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta + 4 yemek kaşığı su
Yarım çay bardağı su
Tabanı için:
1 paket burçak bisküvi
yarım çay bardağı fındık
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Vişneli Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak muhallebiyi pişiriyoruz. Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alarak kaynara çıkıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Muhallebiyi kenara alıp vanilyayı içine ekleyip karıştırıyoruz. Ilıyana kadar bekletiyoruz. Ara ara kabuk tutmaması için karıştırıyoruz.
Tabanı için bisküvi ve fındığı rondodan geçirip toz haline getiriyoruz. Tereyağını eritip bisküviyle karıştırıyoruz ve tatlı bardaklarının en altına 2 yemek kaşığı kadar koyuyoruz.
Ilıyan muhallebinin içine kremşantiyi döküp mikserle 2-3 dakika çırpıyoruz. Sunum bardaklarına koyduğumuz bisküvinin üzerine muhallebiyi paylaştırıyoruz.
Vişne sos için nişastayla 4 yemek kaşığı suyu inceltiyoruz. Bütün sos malzemelerinin uygun bir tencerede birleştirerek kıvam alana kadar pişiriyoruz ve ocaktan alır almaz muhallebilerin üzerine paylaştırıyoruz.
Tatlılar ılıdığında 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun….
Vişneli Bardak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı