AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vişneli Ayva Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Vişneli Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
4 adet ayva ve ayvanın çekirdekleri
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
2 kabuk tarçın
1 kahve fincanı vişne
Üzeri için;
Kaymak, toz fındık

Vişneli Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ayvaların kabuklarını soyup iç kısmını çıkaralım ve kabukları pişireceğimiz tavanın altına koyalım.
Üzerine ayvaları sırayla üst üste olmayacak halde dizelim ve her ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyelim.
Kabuk tarçını ve vişneleri bir bardak suyu ekleyip ocakta evvel süratli ateşte kaynamasını bekleyelim kaynayınca ocağın en küçük ve kısık ayarında pişirelim.
Pişen ayvalar soğuyunca üzerine kaymakla yahut sade maraş dondurmayla servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi her vakit sorabilirsiniz.

Vişneli Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst